zaterdag 2 februari 2008

Longhaas


Daar hadden we het vanavond ook over.



De lekkerste biefstuk die er is. Maar je moet wel een hele goeie slager hebben die zelf uitbeent. In het slachthuis hebben ze er geen zin in de longhaas heel te houden bij het uitbenen want dat is extra werk. Precies zoals bij een varken het buiknet / darmvlies heel houden.

Vraag je slager de twee helften van de zeen die er midden in zit af te snijden, als je dat zelf niet kan.

Longhaas zit links en rechts op het middenrif. Is de spier die samentrekt als je de hik hebt.
In midden Amerika het duurste vlees. Fajitas (Faja = middenrif / sjerp, fajitas sjerpjes, want er is een middenweg van uitbenen, waarbij de longhaas er in kleine stukjes uit komt).
In Frankrijk ook veel gegeten. Onglet.
Hier (nieuw venster).

Mooi verhaal over biefstuk.
In Mierlo (tussen Eindhoven en Helmond) heb je een mooie tent, een hotelletje.
't Anker. De moeite waard, al was het alleen maar om die Europese dierentuin die er vlak bij is.
0492 661 272
Niet zo fraai als dat Carlton hotel vlakbij maar wel 10 keer leuker en goedkoper.
Moet je vragen of je de klederdrachten-poppen verzameling mag zien.
En last but not least: bestel er biefstuk. Krijg je als wedervraag of je gewone of lekkere biefstuk wilt.
Lekkere is paard...

En mocht je psiegies ziek worden van dat paardevlees: mijn neef Alfons is huisarts in Mierlo. En een goeie ook.