woensdag 6 februari 2008

Tibet


Prachtige film vanavond op Canvas. "Kundun".
Hier. Alles nieuw venster.

Daarna moet je "Seven years in Tibet" zien.
Hier.



Hier.

Tibetaanse noedels

Bak stukjes kip in pinda-olie goed rondom aan en haal ze uit de pan.
Fruit grofgesneden ui in dezelfde olie, doe er daarna knoflook bij en zodra de knoflook iets is aangebakken ook stukjes paprika.
Kruid met wat peper en zout, en eventueel wat komijn en/of korianderzaad en/of gember.
Voeg een scheut kippenbouillon toe en een scheut water.
Laat aan de kook komen en laat zacht doorkoken.
Breek de noedels in drieën en leg ze drie minuten in kokend water met wat zout; laat goed doorkoken.
Giet af en spoel koud.
Laat ze verder garen in de bouillon; roer regelmatig om te voorkomen dat ze aan elkaar plakken.
Als de noedels gaar zijn de kip toevoegen, selderijblad en eventueel blokjes gekookte ham.
Proef op peper en zout.

Save Tibet!