vrijdag 1 februari 2008

Kroegentocht 2 en nog wat


Zie gisteren over die kroegentocht. Hoorde overigens, S en PJ, dat we ook naar "Het Hoekje" hadden moeten gaan.

Ik wacht maar niet op die scans want dat kan nog wel even gaan duren. Na die kroegentocht hadden PJ en S een verjaardagsfeest, dus...

Maar goed.
Kroegentocht hier (alles nieuw venster).

Maakte voor de eigenaresse van 't Zielhoes (Noordpolderzijl) ook een foto-album over schepen op het wad; ze hebben daar namelijk een fraaie collectie van dat soort foto's hangen.
Hier.
Als er iets bij is wat kan dienen dan mail ik een betere versie.

Wat nog meer.

Die moeflon-koteletten (karbonades zeggen jullie? Ik weet het nooit), daarvan stuur ik de Eetclub een mail als ze gereed liggen. Tom gaat ze, na insnijden tussen de ribben, volgende week zagen op het slachthuis. Dan haal ik er twee, bak er een en stoof er een. Resultaat gaat dan in die mail.

ToM meldde me ook nog (telefonisch) dat hij net een halve waterbuffel had uitgebeend. Ga er morgen heen + fototoestel en jullie horen en zien wel.
Waterbuffel-bief: als je het rood bakt is het net bief maar tegelijkertijd draadjesvlees. Vraag ToN maar want die at er een op mijn advies in Bukittinggi.

Tot slot: hadden het in de kroeg over onze tweede slager, een "Keurslager". Kwam ik ooit voor twee kalfslapjes. "Dat verkopen wij niet!", op een toon alsof ik om gebakken olifantenlul had gevraagd. Maar wat verkoopt je dan wel dacht ik.
"De Sleurslager".

Groet!