zaterdag 2 februari 2008

NRC


Dit is deel een, want ik heb wat koken betreft alleen nog maar het katern van 25/1 gelezen. "Bloedeloos draaien" van Lex Veldhoen en "Meest verkochte opzetstuk" van Kleuter Woutwijk.

Veldhoen. Die blikopener, die blikken moeiteloos vanaf de zijkant opent, zou iets nieuws zijn. Nou, ik heb er een van Tefal en die is minstens 10 jaar oud.

Woutwijk: als je weet hoe ravioli wordt gemaakt, begrijp je dat hij dat niet weet.
Kreeg ooit slaande ruzie met Kleuter trouwens. Hij beweerde dat Caldo Verde (Portugese nationale soep) van boerenkool gemaakt werd. Boerenkool in Portugal...

Caldo verde hier (nieuw venster).

Caldo verde ("groene soep") wordt gemaakt van Couve:



En nog wat.
Van Caldo verde ga je gifgroen poepen. Dus.

Vandaag op het koken-blog van NRC een zeer vreemd verhaal. "Vraag de slager om een 15 Cm lange mergpijp in de lengte door te hakken". Dat wil ik graag zien! En het merg ook nog heel houden...

"De Haagse Courant" schreef over mijn kookboek "Culinair ABC voor Gevorderden": "Je 'proeft' dat de man alles zelf heeft gemaakt ook".

Inderdaad.

Wordt vervolgd.