zondag 10 september 2017

Op TVBij "Max op vijf" werd aandacht besteed aan het boek "Fratello en Sorella", geschreven door Karin van Munster en haar broer Frans van Munster, sinds een aantal jaren woonachtig in Zuid Italië. Laten die twee nou kinderen zijn van Jeanne van Munster (damesradio) en laat Jeanne nou de moeder zijn van Mathijs van Nieuwkerk en de oma van die leuke dochter van Mathijs, die al een prijsje heeft gewonnen met een door haar geschreven kookboekje.

Ik heb altijd gedacht dat socialisten niet konden koken, dat dat voorbehouden was aan katholieken, net als incest in de kerk.

Ze waren gast bij Mangiare, dat was genieten!

Stel je toch voor dat Mathijs nog meer familie heeft...

Karin van Munster was dus gast bij Mangiare. Ik wil toch eerlijk blijven: ze klonk aardig en eerlijk en had leuke verhaaltjes, dus ik kan haar niet gaan katten.
Een gekke leuke tip: kaasjes van "La vache qui rit" prakken met uitgelekte sardientjes uit blik, en dan heel keurig weer terug in het blikje doen. Op brood of toastjes serveren. Die Karin (vrouw van Mathijs) en "de best verdienende journaliste" (Petra Possel!) vonden het heerlijk.

De Italiaanse echtgenote (schoonzus dus van Karin) is een kattig type met veel principes wat het Italiaanse eten betreft.
* Zout nooit op pasta strooien, alleen in water meekoken
* Knoflook nooit meekoken, alleen meebakken
* Pasta vongole: de pasta op het laatst even meekoken met de vongole omdat dat de smaak veel voller maakt.
* Pijnboompitten een tijdje zachtjes in pan bakken omdat dan de geur van het bakken een heerlijke lucht door verspreidt. (Voor de gek houden.)
* De juiste pasta bij de juiste saus. (Wist je al hè?) Geen "spaghetti" bolognese dus. Vandaar dat die oortjespasta veel gebruikt wordt bij hullie met die dikke sauzen.

Enfin, in december is er de kookwedstrijd "De beste kok is toch je moeder", de naam als eerbetoon aan moeder Joop Braakhekke (is wel aardig). In de jury van de wedstrijd zitten Paul de Leeuw en Yvette van Boven. In kleine lettertjes wordt op de affiche vermeld Gelukkig had moeder meer verstand van eten, of Uit wanhoop hebben hun moeders zich maar op het eten gestort.

Karin van Munster was altijd erg voor de Franse keuken, die veel rijker is, maar ze is nu helemaal om naar de eenvoudigere keuken van de Italianen.
Vroeger vormde zij met iemand anders "De dames Reiziger" en beoordeelden zij restaurant en hotels.