donderdag 21 september 2017

Alweer geen aardappelen!




En geen pasta, geen bonen, geen rijst...


Pita

Met tofu, groene paprika en Lao gan ma


Waarom ik dit met een pita broodje klaarmaakte, geen idee, maar het was erg lekker

Pindaolie, groene paprika...
Uit de pan

Tofu in blokjes

Pindaolie, ui, knof, rawit...
Lao gan ma (zie hier; alle links hier in een nieuw venster); enorm raar spul; sambal zeg maar, op basis van Szechuanpeper, koolrabi, pinda's en tofu
Ff bakken, rijstewijn (ik gebruikte Hua tiao chiew) (wat een fantastische geur stijgt er dan op!)...
Proeven op zout (soy erbij?)
Tofu erin en sudderen en omroeren

Pita in de oven

Paprika bij de tofu warmen



(Otto Kleynejan wilde wel onder de stokjes gaan liggen voor me!)


Polenta

Met kastanjechampignons en gekookt ei


Drie polenta favorieten: met bacalao en flink ui erdoor, met paddo's erdoor, en met Taleggio erop in de oven

Eieren koken, in stukjes snijden (eerst pellen Kleynejan!)

Polenta maken met p/z

Olijfolie, gehakte paddostelen...
Witte wijn...
Zeef, en bewaar de wijn

Olijfolie, sjalot, knof, peterselie, grof gemalen witte peper...
Champignonhoedenschijfjes...
Wat kippenbouillon en die witte wijn...
Inkoken

Door de polenta
Ook de stukjes ei
In een ingevette ovenschotel
Oven




Tortilla

Met kip en tomaat

Uhh, Mole poblano!
Saus uit Puebla betekent dat

Het moet heel donker zijn; je maakt het met Mulato, Ancho en Pasillo pepers, maar ja, ik had iemand op bezoek die niet zo heet wil eten...
Zie hier


Bak maistortilla's krokant

Kook kippenbouten in kippenbouillon
Uit de pan, koelen, vlees eraf en in stukjes
Bak die kort op in olijfolie en uit de pan

Ui, knof, en tsja, ik gebruikte wat grofgemalen Koreaanse rode peper
Stukjes stevige maar toch goed rijpe tomaat zonder vocht erbij...
Tomatenpuree...
Rode wijn, tijm en zo, kruidnagel, anijs, kaneel, ansjovisstukjes, rozijnen (zachte en niet geweld)...

Bak sesamzaad en/of amandelsnippers iets bruin
Erbij...

Wat kippenbouillon erbij? Het moet dunne saus zijn!

Wat couverture erover raspen

Kip erdoor...

Binden met stukjes tortilla




Bakbanaan

Met sojakorrels en haricots

Die sojakorrels, dat is een fijn soort sojabrokken (TVP)
Aldi
Nooit eerder gezien


Haricots schoon, stukjes, sauteer, uit de pan en snel koelen

Die sojakorrels in bouillon een minuut of 10 koken
Afgieten, koelen

Pindalolie, gember, laos, ui, knof, rawit...
Haricots erbij
Witte wijn en wat bouillon
Haricots garen

Op smaak met kerrie en kokos

Bakbanaan bakken

Sojakorrels bij de haricots




Naan

Met spekjes en stoofuitjes


De (platte Italiaanse) uitjes (Cipolline; AH) schoon maken en heel laten

Lang langzaam stoven in kippenbouillon

Olijfolie, gebroken rood pepertje...
Spekjes erin opbakken...
Wat van die bouillon erbij...

Naan in de oven

Uitjes grof snijden en door de spekjes