donderdag 14 september 2017

Etentje




Braadharing


Dat kan je dus echt niet netjes gefileerd krijgen...


Ook wel Panharing


Rauwe haring, uitgehaald, ex kop en vinnen en staart
Droog deppen, bloem, ei, paneermeel
Frituren
Koelen
Opleggen in azijn met ui, korianderzaad en noem maar op


Overal zie je die van Koelewijn en Ouwehand, maar die is niet te vreten
Vies zoete kleutershit

De enige goeie is van Lijster, Hoogeveen




Servische bonensoep

Maar gekruist met Hongaarse paprikasoep


Iedereen denkt altijd dat Servische bonensoep wordt gemaakt met bruine bonen

Dat kan helemaal niet, want buiten Nederland zijn er heel erg weinig landen waar ze bruine bonen kennen, en in Servië al helemaal niet

En ook geen kidneybonen of zo, want die zijn niet oorspronkelijk Europees

Witte bonen dus




Week witte bonen

Kook witte bonen

Olijfolie, ui, knof...

Ui en knof uit de pan scheppen (min of meer)
Blokjes Hongaarse salami aanbakken
Uit de pan

Stukjes rode puntpaprika aanbakken
Uit de pan

Paprikapuree...
(Ajvar, betere Turk)
(zoete, of pikante, of 50/50...)

Runderbouillon...

Witte bonen...

Proef: wat paprikapoeder?

Worst retour...

Paprika retour...

Zout?




Nagerecht...