Vandaag foto's van het vullen van rode jalapeño
Pikante tapa maar erg lekker
Je kan overwegen ze te blancheren eerst (nadat je ze hebt uitgehaald)
Ik deed dat natuurlijk niet
Zie de eerste aflevering van deze serie hier
(alle links hier in een nieuw venster)
Onderaan op elke aflevering een link naar de volgende
Uren culinair leesplezier!
Driehonderenachtendertig keer interessanter dan Kleuter Woutwijk!!
Ik heb nogal wat boeken liggen, dus over vier dagen doe ik deel twee van deze post
Czech Cookery
In Praag gekocht
Praagse ham met mierikswortel
Dat at ik daar
Heerlijk!
Veel klassiekers
Aardappelsoep met gedroogde paddo's
Zuurkool, varkensvlees, knoedels
Gans, witte kool, knoedels
Runder goulash met Kartoffelklöße (het is een knoedelig land)
Iets (Bramborák) wat vergelijkbaar is met Limburgse reibekuchen
Ze maken rollen gnocchideeg, die ze zó koken, en dan in schijven serveren
Dus ze maken er geen Serviettenklöße van eerst (in een doek)
Een rol uit de oven van aardappelpuree met konijn erin (en spek en groenten)
Die groenten en witte wijn in de ovenschotel waarin die rol
Škubánky
Dat is een manier om gnocchi te maken dat je denkt Ingewikkelder kan het niet...
"Split barley"?
Dat moet parelgort zijn
Gevuld met aangemaakt HOH
Gaan we wat maken?
Jawel!
Runderbouillon met merg-knoedels
In de bouillon "diverse knollen"
Knof soep
Met runderfond, ganzenvet en zwart brood...
Aardappelpannenkoekjes
Platte gnocchi als pannekoekjes gebakken zeg maar
Uiteinden dichtschroeien voor behoud van de sappensch
Faagprikken en hoepelstokken
Terschelling
1995
Ik ga er niks uit maken, maar het was aardig om te lezen, hoewel slecht geschreven
O ja, "Faagprikken en hoepelstokken" valt in de categorie "Riep en rimmelrijst", "Vensterbankjesbrood", "Hussen met je neus ertussen" etc.
Niet serieus geschreven
"Ierepelpotsekoek: een deel van het benodigde meel werd vervangen door aardappelen"
Van het benodigde meel waarvoor? En wat is Ierepelpotsekoek??
En stroopwafels maak je niet van "dun meelbeslag met stroop"
En weer die klets van dat je op een petroleumstel beter kan sudderen dan op gas
Een vlam is een vlam
"stoofperen (waaiperen)"
Klets
Zo gaan ze de oven in
Door olijfolie gehaald
Santa Fe
New Mexican Cuisine
1998
Een bakje met rood poeder: "Green chili powder"
Guacamole zonder koriander
En wat doet Marokkanse aubergine in dit boek?
Tamales met gedroogde maisbladeren
Dan moet je wel vertellen dat als je het met groene maakt, je die kan eten
Gebakken
Saus bij lamskoteletten met 1/4 liter granaatappelmelasse...
Enorm gelul over longhaas
Pompoen uithalen, in de oven zetten gevuld met water, zo koken
Lazer op!
"piñonnuts or sunstitute for normal pine kernels"
Dat is hetzelfde, ja!
"Two tablespoons of vanilla marrow"
Flikker op!
En Iles flottantes heeft gene ene fuck te maken met natillas
Dat de prehistorische Mexicaanse volken al citroen gebruikte als ze met mais werkten
Gelul
Citroen komt uit de Oude Wereld
Heerlijk!
Ga ik nog iets maken?
Ach, Pico de gallo nog maar eens
Zie hier
Zie de volgende aflevering hier