maandag 10 april 2017

Vrolijk Pasen!



Heerlijke kaas...


wenst AH mij

Nou, dat blaadje, waar dat op staat, dat gaan we eens meticuleus doorbladeren...



Brood


Dat hun broden 24 uur de tijd krijgen om te rijzen, wat is dat nou voor ongelofelijk gelul! 24 uur rijzen!
Dat brood zit dan dus in remkasten; niks rijzen

Gebakken op een stenen ovenvloer, lazer op! Waarom zit er dan zo'n slecht gebakken laag onderin? Precies daar waar "echt" brood juist extra luchtig is? Omdat het uit een elektrische oven komt, niks stenen vloer
Zie hier (alle links hier in een nieuw venster)

O, en trouwens ze lezen me! Vandaar dat gekwaak over stenen vloeren...

"Liefde en passie / graan water gist en zout"
Ingrediëntenlijst: tarwebloem, water, roggebloem, zuurdesem tarwe, zuurdesem rogge, volkoren roggemeel, tarwegries, rijstmeel, gejodeerd zout, bakkersgist, moutmeel van gerst, moutmeel van tarwe, moutmeel van rogge, tarwekiem
"graan water gist en zout", flikker op

"De directe warmteoverdracht van steen zorgt ervoor dat het brood een heerlijk knapperige korst krijgt"
Dat is nou precies wat er mis is met dat brood: dat de bodem slappe troep is
En aan de rest van de korst kan die "steen" natuurlijk weinig bijdragen...

Laat ze me maar uitnodigen om me die "stenen vloer" te laten zien!



Mothais sur feuille
Enorm sterke geitenkaas


En dan die producten...


"Vers afgebakken koek in grappige haasvorm vers uit onze oven"
Niks vers, afgebakken

"Lamsham met honing en tijm"
Kan het suffer?

Pindakaas "Gemaakt van niets anders dan pinda's"
Vandaar dat het slechter smaakt dan Calvé

En dat die Kesbeke rotzooi...
Kesbeke dat is marketing, niks kwaliteit
Net als die wijn van die rotsnor

Wagyu burger
Stukken minder dan die van Aldi

"Franse droge worst naar recept van varkensvlees en hazelnoten"
Kwaak! Kwaak!



Oldambter kaas
Mwahh


Kaas


"Extra dikke plakken kaas inclusief paaskuiken uitsteekvormpje"

Een ding: de Morbier en de Taleggio zijn uitstekend

Maar als je hun Appenzeller eet, dan denk je dat je op strokarton staat te bijten...

En de Époisses is kwaliteit min nul



Saint Nectaire
Niet mijn soort kaas


Enkele dingen van AH die ik recent proefde


Chorizo Argal
Laf en droog

Dalfour jam zwarte kersen
"Met enkel natuurlijke suikers"
Vieszoete troep, en de smaak van de kersen niet te bekennen

Tivall falafel
Nep falafel
Gemaakt van kikkererwtenmeel (droge melige prut) met daardoorheen wat stukjes veel te rauwe keker

Verse kabeljauw
Laat een enorme hoeveelheid prut los bij het bakken, valt uit elkaar, bakt aan ondanks schudden van de pan
Je proeft, en je proeft wat je al weet: dit is bevroren geweest
Zie hier
Dit is dus enkel en alleen in hete boter gebakken, ja! Moet je de rotzooi zien...



Tomme des croquants
Met notenlikeur
Croquants: 16e en 17e eeuwse oproerkraaiers
Heerlijk
Lijkt erg op (ook notenlikeur) Trappe Echourgnac




8 uur nieuws vandaag

Dat er kievitseieren worden gestolen
"Wat moeten mensen met een kievitsei?"
Wat dacht je van opeten, suffe doos?
Kijk, dat krijg je als je excuus-allochtonen het nieuws laat voorlezen...