Tuinbonen, flageolets, krombekken, zolfino, zwarte kidneybonen
Tuinbonen
Met eendenhaasjes en fluweelpootjes
"Eendenhaasjes" (AH) zijn die wat loszittende langwerpige delen van eendeborst, net als bij kip; als je een eendenborst koopt zit het er niet aan, bij kip wel
Gedroogde geweekte fluweelpootjes zie onder
Spoel gedroogde fluweelpootjes tien minuten onder koud water
Leg in koud water en zet een uur in de koeling
Een pot tuinbonen laten uitlekken
Giet de fluweelpootjes af
Blancheer ze en giet af
Olijfolie, ui, knof, grove zwarte peper...
Fluweelpootjes sauteren
Tuinbonen erin warmen
Witte wijn en Oxo of zo...
De eendehaasjes heel kort in boter sauteren
P/z
Flageolets
Met schol en bietensaus
Blancheer geraspte rode biet en giet af
Je kan ook julienne gebruiken, wat ze verkopen voor in salades
Pureer met room en breng op smaak met p/z en citroensap
De saus moet op kamertemperatuur geserveerd worden
Olijfolie, ui, knof, gebroken pepertje...
Een blik flageolets erbij (niet afgegoten)...
Groene kruiden en Oxo of zo
Bak scholfilets in boter
Serveer met de saus
Krombekken
Met gepocheerd ei en paddo's
Krombekken zie hier (alle links hier in een nieuw venster)
Week de bonen
Kook de bonen
Olijfolie, ui, knof...
Stukken van de stelen van de paddenstoelen erbij...
Half pikante en half zoete paprikapuree (Turk), za'atar (idem), citroenpeper...
Rode wijn, zout...
Eieren erin pocheren
Wat zoet paprikapoeder erover
Olijfolie, ui, knof...
Bak de hoeden van de paddestoelen
Warm er de bonen in op
Zolfino
Met gefrituurde eieren en gefrituurde courget
Zolfino zie helemaal onderaan hier
Deze link vergat ik je te sturen, C.
Zie de volgende twee foto's, want het volgende gerecht vergat ik te fotograferen
Olijfolie, ui, knof, grove zwarte peper...
Witte wijn en kippenbouillon erbij en inkoken met wat vers gebroken korianderzaad
Courget in de lengte doorsnijden, pittenprut eruit, in schijfjes snijden
Paneren, frituren
Eieren frituren op 160°
Zwarte kidneybonen
Met chorizo en groene paprika
Bonen uitlekken
Olijfolie, stukjes chorizo, uit de pan
Groene paprika, uit de pan
Ui, knof, lombok...
Vers gebroken koriander- en komijnzaad...
Op wat lager vuur zoet paprikapoeder, rode wijn, zwarte olijven (droge soort), gedroogde tomaat (uit olie)...
Proef op p/z
Alles in de saus opwarmen
O! Ik heb vanavond toch weer zo vuil lekker gegeten...
Een rib-eye met garnituur à la bordelaise maar dan de variant met artisjok en in ganzenvet gebakken aardappelen!
Jezus Maria en Jozef...
En verdomd: het smaakte totaal niet naar pastinaak, verdomd!!!
Ook niet naar scheiding trouwens woehahahahahahaha!!!!!!!