Gerookte heilbot
Die kwam van Steur
Betere is er niet en dat geldt ook voor zalm
Zie hier (alle links hier in een nieuw venster)
Ganda ham
Kijk, Ardenner ham is een ander verhaal, maar zoals ik die vroeger kocht, faisandé zeg maar, beetje als betere Viande des Grisons, die vind je niet meer
Dit is een prachtige ham!
Voor mij de beste Belse ham
En dat ie uit een fabriek komt? So what
Proeven mensen...
Maar ja, dat kunnen die culikwakers niet...
Bayonne ham
Voor mij de mooiste Franse ham
Nou ja, je hebt een klein gebiedje ernaast, Aoste, die is nog een tikkeltje beter, maar ja, die kan je hier niet vinden (wordt verkocht als Aoste Jambon de Bayonne, en dat is dus niet het Oost-Franse plaatsje Aoste of het ook ham producerende Italiaanse Aoste)
En nou we het erover hebben: eigenlijk heb je in Frankrijk enkel als nationaal gewaardeerde ham de Bayonne...
Toch?!
Kijk, elk gebied heeft daar zijn eigen ham, maar die zijn nationaal niet bekend
Jamón de Jabugo
"Handgesneden"
Je wil niet weten wat het kost
Maar verdomd: het smelt op de tong...
(Uhh: ham die smelt op de tong! Wel eens van gehoord Broekbaard?)
Sbriciolona San Gimignano
In diverse worstenboeken lees je dat het een "acquired taste" heeft
Nou, dat valt mee
Het heeft een speciale smaak, dat wel
Venkel én zoet
(Ook hier: de prijs wil je niet weten...)
Vanille-ijs, Kaapse bes, Amaretto
Zoet, zuur, bitter
God God wat kan ik toch goed koken...
Geniaal was dit! Ge-ni-aal!!
Als al die culikwakers nog enige vorm van zelfrespect hebben, dan gaan ze nu wenend al hun boeken in de gracht gooien...
Ge-ni-aal!!!
Fuck!
Die Otto Kleynformaat is in de ham gegaan!
Het was dan ook niet te vreten...