dinsdag 18 april 2017

De krant gaat culinair (2)




In de bakkerij/patisserie waar ik boven woon


Ik was een tijdje op reis, kocht elke dag "alle" kranten, en beschrijf de culinaire zaken erin.

Eerste deel van deze miniserie twee dagen geleden (de 16e), derde deel over twee dagen, de 20e dus

Uhh, overigens zit ik nou in Praag voor een weekje, dus de komende dagen vooraf gemaakte posts...



Trouw

Groene smoothie

Spinazie, boerenkool, appel, banaan

Flikker op en zuip het zelf!


Trouw

Bietensalade met feta en avocadosaus

"(liefst biologisch)", "grof granenbrood", "Rooster de pompoenpitten"...




Telegraaf

"In
het beste Nederlandse kookboek ooit
De Avontuurlijke Keuken van Berthe Meijer"

Nooit van gehoord

Die schreef in de 80er jaren recepten voor NRC

De wereldkeuken, maar "ook zeer bruikbaar voor lacto-vegetariërs", goh

Maar goed, een recept van rauwe aardappelschijfjes die je marineert in citroen en "kokosvet", gadverdamme


Algemeen Dagblad

Griekse gehakttaart

Die kop van die Janny van der Heijden, daar kan ik moeilijk tegen

"Het gehakt wordt in een ronde springvorm gebakken [gelul natuurlijk want dan loopt het bakvet eruit] en lijkt dus meer op een gehakttaart dan op een gehaktbrood", nou jullie weer
(O wacht, toen het in de Limburger stond, toen moest je de vorm met alufolie bekleden...)

Drie eieren en vijf eetlepels paneermeel op een pond gehakt, lekker hoor!

Met feta en walnoten natuurlijk, en "lekker met roergebakken spinazie"




De Limburger

Pittige satéstoof

Weer die Janny...

Recept uit Stoven bij Janneke Thuis, en dat blijkt Janneke 2 te zijn

"De recepten zijn toegankelijk, lekker, en kloppen altijd" pffff! pffff!

Het hele recept is niks anders dan rendang zonder koenjit maar met pindasaus, flauwekul dus


Het tweede recept is dat van hierboven

Limburg doet dus niet mee aan dat popi minder-vlees-gedoe



Moederdag in Frankrijk
(Ook de volgende foto)


Telegraaf

Preisoep met verse worst

De recepten in de Telegraaf zijn meestal wel goed

Maar ja, lees dit: "worstvlees uit het vel halen, dan heb je kant en klaar gekruid gehakt"

En als je het zelf kruidt dan moet je "gemalen foelie gebruiken"
Je gebruikt nooit gemalen foelie; je gebruikt gemalen nootmuskaat of hele foelie
Respectievelijk op vast spul (tijdens de bereiding of erna) en door vochtig spul


Trouw

Spekreepjes met ketjapsaus

Bruine suiker ipv palmsuiker...

Met pepers en paprika, dus dit is gewoon Babi rietja, ook wel Rietja rietja (in Bahasa: rica2)

Enorm lekker trouwens