zaterdag 21 november 2015

Een menu like wow man



Vandaag de kazen van de afgelopen drie weken
(Alleen de kazen die goed waren!)

L'Etivaz



Drie gangen keuze-menu

maar uitgebreid, waw...
Steeds vego vis vlees

Voor een grote notabele Groningse vriendenclub

Net als gisteren uit de oude doos (ook 2006)
(ik ben ouwe troep weg aan het werken...)



Amuses

(Lees: borrelhapjes)


Fondue neuchâteloise
[Oud stokbrood, Zwitserse witte wijn, half droog bakken in de oven, gratineren met Gruyère en Emmentaler]

Ikan kering
[Opgebakken gedroogde Indonesische visjes]

Drie Vlezen Pâté
[Kalfsnier, lamslever en varkensvlees]

Stokbrood, Turks brood


Aperitif

Gancia




Voorgerechten


Salade van jong belegen Goudse kaas en bleekselderij
Yoghurt-manzanilla dressing [met wat komijn, Worcestershite, selderijzout en ietsje Tabasco]

Gerookte heilbot met radijs, en forel-eitjes in gekookt ei

Dubbel getrokken kalfsbouillon met venkelgroen en soepvlees

Groene salade, toast, boter



Salers


Wijnen


Wit
CRF Reserva 1996
Portugal

Rosé
Ochoa Tempranillo 2004
Navarra

Rood
Château les Graviers 2002
Haut Médoc



Die was een beetje in de knel geraakt...


Hoofdgerechten


Gefrituurde tofu, lontong, taugé, pindasaus
Sambals

Heek in tomatensaus uit de oven [met flinterdunne plakjes limoen op de vis]
Mais, linguine

Gehaktballetjes in varkensnet, gestoofd in donkere Leffe
Parijse worteltjes, gegratineerde aardappelpuree




Fries kaasplateau


Tynjetaler

Bleu de Wolvega

Extra oude Kollummer komijnenkaas

Ciabatta


Wijn

Moscatel de Setubal Bacalhôa 1980




Tomme de Savoye


Nagerechten


Salade van fruit, gemarineerd in Earl Grey
Clotted cream

Abrikozen-yoghurtijs
Slagroom

Warme perentaart
Chocolade-mint saus



Valençay


Koffie

Friandises

Sleedoorn-anijslikeur

Aguardente de medronho [brandewijn van boom-aardbei]