Vandaag de kazen van de afgelopen drie weken
(Alleen de kazen die goed waren!)
L'Etivaz
Drie gangen keuze-menu
maar uitgebreid, waw...
Steeds vego vis vlees
Voor een grote notabele Groningse vriendenclub
Net als gisteren uit de oude doos (ook 2006)
(ik ben ouwe troep weg aan het werken...)
Amuses
(Lees: borrelhapjes)
Fondue neuchâteloise
[Oud stokbrood, Zwitserse witte wijn, half droog bakken in de oven, gratineren met Gruyère en Emmentaler]
Ikan kering
[Opgebakken gedroogde Indonesische visjes]
Drie Vlezen Pâté
[Kalfsnier, lamslever en varkensvlees]
Stokbrood, Turks brood
Aperitif
Gancia
Voorgerechten
Salade van jong belegen Goudse kaas en bleekselderij
Yoghurt-manzanilla dressing [met wat komijn, Worcestershite, selderijzout en ietsje Tabasco]
Gerookte heilbot met radijs, en forel-eitjes in gekookt ei
Dubbel getrokken kalfsbouillon met venkelgroen en soepvlees
Groene salade, toast, boter
Salers
Wijnen
Wit
CRF Reserva 1996
Portugal
Rosé
Ochoa Tempranillo 2004
Navarra
Rood
Château les Graviers 2002
Haut Médoc
Die was een beetje in de knel geraakt...
Hoofdgerechten
Gefrituurde tofu, lontong, taugé, pindasaus
Sambals
Heek in tomatensaus uit de oven [met flinterdunne plakjes limoen op de vis]
Mais, linguine
Gehaktballetjes in varkensnet, gestoofd in donkere Leffe
Parijse worteltjes, gegratineerde aardappelpuree
Fries kaasplateau
Tynjetaler
Bleu de Wolvega
Extra oude Kollummer komijnenkaas
Ciabatta
Wijn
Moscatel de Setubal Bacalhôa 1980
Tomme de Savoye
Nagerechten
Salade van fruit, gemarineerd in Earl Grey
Clotted cream
Abrikozen-yoghurtijs
Slagroom
Warme perentaart
Chocolade-mint saus
Valençay
Koffie
Friandises
Sleedoorn-anijslikeur
Aguardente de medronho [brandewijn van boom-aardbei]