zondag 15 november 2015

Culinaire mail



"Deeg" voor Rotolo
Zie het recept gisteren, oftewel hier 
(Alle links hier in een nieuw venster)


De commerciële culiblogs zeg maar



America's Test Kitchen


Veiligheid in de keuken (zeer Amerikaans) zie hier (alle links hier in een nieuw venster)

Kalkoen-gereedschap zie hier

Gereedschap voor pie-bakken zie hier



Het deeg zeven keer door de pastamachine op de breedste stand gehaald
Dan is het echt deeg


Eetsnob


Prik Nam Pla zie hier

Wild zwijn (rijmt op) rode wijn zie hier

Tartiflette (heerlijk!) zie hier
Maar met Pecorino? Dan toch zonder verder enig zout
Ik zou eerder zeggen l'Etivaz (dat is er nu!) of Salers (dat is er nu!) en eventueel ietsje zout
Of anders maar, als het zo nodig Pecorino moet zijn, Pecorino dauno

Een hele zwik hoofdgerechten met vlees voor de Kerst zie hier
Maar ik wil ook vis en kaas en ei en tofu hoor!



Het deeg (althans een deel) steeds door de pastamachine
Steeds een tandje smaller


Kokswereld


Librije eerste in Lekker zie hier
Interessant!!

Just Cook It (herfst) zie hier

Tonkabonen zie hier

Gorinchem goes culi zie hier



Vulling er op


Lid worden van het Koksgilde? Zie hier

Gault Millau zie hier

Bib Gourmands zie hier

Macarons met ijs zie hier



Dichtgerold


Foodlog

Een bloemlezing deze keer
En zeg na lezing eens eerlijk: kan het allemaal onnozeler, puberaler of van-de-grachtengordel-pot-gerukter?

Trachet Ontdekt, dat is een vaste rubriek
Die man (dezelfde kletsmajoor als het pseudoniem Meneer Wateetons) ontdekt steeds weer dingen waar u en ik al 20 jaar mee koken...
Eekhoorntjesbrood! Wow! "Gewoon van de markt!" like waw man! Zie hier

Opa Winfried Word Weer Vet zie hier

Zwakko Foodlog laat Zwakko Kleuter Woutwijk een potje vechten met Zwakko Broekbaard, zie hier
Hahahahahahaha! In het land der blinden is eenoog koning, maar in het land der culinaire mogolen is de Culinaire Jostiband koning...

Alweer een ("terecht"!) vergeten groente! Zie hier
("Terecht vergeten groente" zie dit juweeltje hier!)




Membrillo zie hier
Zo kennen we ze weer, de Jonassen en de Walvis, de Yvette Retteketets, Vreugdelozen, Hoepels en andere Broekbaarden: hijgend en blazend over iets schijven, maar precies weten hoe het heet, hoe je het schrijft, nee, tot zover strekken onze capaciteiten niet...

Het wás al zo erg, en nou komt die proletenkop er ook nog bij! Zie hier
Ik bedoel: als je je harses op een hele zwik producten in de supermarkt laat zetten, dan ben je toch een omhoog gevallen proleet?!

Voorpaginanieuws! Stop press!!
Zie hier

Die Vegetarische Truus van Wakker Dier in de zeik zie hier



Inpakken
(Theedoek is al 100 keer uitgekookt geweest natuurlijk...)


Vanalles


Slurp! zie hier
Dit is de laatste keer geweest dat ik naar die marketingwijnbouwer link, de ordinaire reclameschreeuwer met zijn uilezeik-wijn...

ATK Radiogram
Zie hier

Conimex zie hier

Die Zwei Brüder zie hier
En bedenk dat ze minstens een soort of 20 vis hebben liggen altijd, die zo krakend vers is dat je verwacht dat ze zullen opspringen...



Opbinden


Pompoen zie hier

Natuur en Milieu (wat minder erge zeikerds dan Wakker Dier en de PvdD) zie hier

De Werkbij zie hier

Friet-tortilla (dat verzon ik al 40 jaar geleden) zie hier



Koken


Weekend

De beste altijd


Wijn proeven zonder de kurk er af te halen
Zie hier

Superfoods, het gelul houdt niet op, in België lopen ze wat achter gelukkig, maar ze zijn er ook niet bepaald zo onnozel als hier
Zie hier
En Quinoa het er gewoon kinOwa, en niet kIEnwa zoals bij die enge vegetarische potten hier

Paddestoelengerechten zie hier

Kaas verslaaft? Zie hier

IJskast zonder elektriek (zeggen ze daar) zie hier



Dit was die rechtse (zie vorige plaatje), de minst mooie
De andere twee (mooie) waren voor een etentje de volgende dag
Maar op je bord valt deze mee
Zie volgende foto


Pad Thai, daar hadden we het toch net over toch?!
Zie hier

Botersushi zie hier

Kaasfondue in pompoen zie hier
Maar waarom? Dat kan alleen voor de mooi zijn, en wat doe je met de pompoen?

De meest verslavende voedingsmiddelen zie hier
Gelul!
Goede wijn hoort bovenaan te staan!

Brood langer vers zie hier




Weekmenu's


Zie hier

Kabeljauw met preistoemp (stamp) en garnalenboter...


Zie hier

Witloofbladeren (witlof dus) met krabsalade...


Zie hier
(Er staat steeds die meid met die kont bij...)(Dat leidt af!)

Kabeljauw met preistoemp (stamp) en garnalenboter...

Hé! Oehoe! Stelletje flierefluiters!