zondag 1 november 2015

Zij van boven



Met een menghaak deeg maken hahahahahahahahahahahahaha!


of is het

Haar van Boven

?


Zie de eerste aflevering van deze klucht van gebakken lucht hier (alle links hier in een nieuw venster)


Vandaag gaat het over makreel, zie hier

Nooit zoveel domheden gehoord in drie kwartier...


Het werd natuurlijk meteen nageblaat door Vreugdekool

In een aflevering van het VPRO-programma Koken met Van Boven zag ik Yvette van Boven in een bootje op een aanhanger achter een auto zitten, op weg naar de Noordzee. Gestoken in een knalgeel jekker foeterde ze op pangasius en tilapia. „Zo’n vis die we in de supermarkt kopen, die in grote blokken diepvries uit Azië naar Nederland wordt gebracht, en daar wordt ontdooid en in van die bakjes wordt gelegd, dat is natuurlijk helemaal geen verse vis. Dat is gewoon gekweekt en heel vies.”

* Gekweekt is natuurlijk niet per definitie vies

* Op de Viswijzer staat Pangasius als Eerste keus mits met GlobalGAP

* Nederlandse supermarkten en visboeren verkopen geen vis die ingevroren is geweest, zonder dat -verplicht- te melden, en die melding zie je nooit, dus...


Pfff!!! Pfff!!! Pfff!!!
Yvette, blaas ik lekker zo?
Schrijf jij nou weer over mij?!



Twee stuks ondermaats, misschien wel drie
En de hond er aan laten zitten is natuurlijk ook niet echt fris...



* "Hollandse vis" (zie de aflevering)
Dat heet Nederlandse vis

* Heel ecologisch allemaal, maar wel met een noodgang over de zee en hoeveel visjes komen er dan in de schroef?
Niet dat dat mij wat uitmaakt, maar ik afficheer me niet als eco-boer

* Trekt ze een vis open: "Hom en kuit zit er in!"
Dat moet een transgendervis zijn

* Dat vis pas smaak krijgt als je die pekelt...

* Toastjes van havermout, gadverdamme...

* "Zo zien havervlokken er uit"
Nooit een muesli-bol gezien...

* "Naaidzjella zaad"
Dat heet gewoon nigella hoor

* "Rookmot dat kan van elk soort hout zijn"
Kan het dommer...

* "Dat de rookmot heel snel vlamt"
Kan het stompzinniger, roken boven vlammen...



Shit, die woont in de Bijlmer...


* "Brandade, dat is aardappelpuree met vis"
Erwtensoep, dat is erwten met water...

* "Die azijn is oranje van die saffraan, tof hè?"
Nederland op zijn best
Hoe ziet het er uit ipv hoe smaakt het

* Gadverdamme, vis vreten uit de Amsterdamse grachten...

* Puree uit zo'n knijper, het lijkt De Dikke wel...

* Puree omroeren met een pannenlikker...

* "The proof in the pudding is in the eating"...



"Artistiek neerleggen" noemt ze dat
Artistiek neerplempen kan je beter zeggen...


* Bieten meenemen met het blad er nog aan
Hoe droog ik mijn bieten zo snel mogelijk uit...

* Makreel met Mascarpone, gadverdamme...


God God wat een gelul allemaal


"Komp je baufee?"


En die eet rauwe makreel...

Nooit van haringworm gehoord (waar pekelen niet tegen helpt)...



Volgende aflevering zie hier