Lees ik nu
Best aardig
Van alles
Uit eten met de dames
Restaurant recensies van de dames reiziger, uit het AD
Ze bestreken enkel tenten waar ze goed hebben gegeten, en daar hebben ze gelijk in
Wat viel op?
Dat ze sateh kambing krijgen zoals het hoort en dat ze niet weten dat dat zo hoort
Dat gegrilde nori plakkerig is geworden; ook dat hoort zo
Gewürztraminer, daar heb je hem weer (in Wiki staan er twee fouten in... Gewürtztraminer...)
(O, ff verder schrijven ze zelf ook Gewürtztraminer)
"een fikse moot roggevleugel", dat bestaat niet, dat kan je niet dwars snijden
"Toe mogen we kiezen", goh!
Dat de rosé niet opgewassen is tegen "de malse hertenbiefstukjes die we kozen"
Wie neemt daar dan ook rosé bij...
"verse zeeëgel": dat kan moeilijk anders
"garnering van zeeëgel" huhh?
"barbarie van eendeborst": eendeborst van barbarie-eend, ja!
Van Holtkamp en Freud
"De meeste recepten zijn van Cees Holtkamp"
Hebben wij ff mazzel...
(Die Freud wil me niks verkopen, dus ik kreeg het niet;
€ 15,- kost het, maar ja, Marktplaats, € 2,-...¦¬]
Nog ideeën?
Pasta met spinazie en Taleggio
Kalfsoester met zachte blauwe-kaassaus
(Maar dan wel héél zacht...)
Kalfszwezerik met merguez
Nog niet gelezen
Rabarber, ragout en ratatouille
"De herkomst van culinaire termen"
Ene Spaargaren heeft het geschreven
De domste culinaire eikel tot nu toe
Een ongelofelijk dom boek, en trouwens het is ragoût
Armori; Armorica, ja!
Béchamel dat moet met kalfsvlees
Œufs chanoinesse met getruffeerde garnalenragoût, de kletsmajoor
Dat is met kastanjes en kaas
Madera komt uit Spanje...
Paté à choux, pate, ja!
Dejeuner is het breken van een "vaste periode", een vastenperiode, ja!
"Hanennieren", dat zijn kloten ja!
Papin, "de ontdekker van de stoom"
In de tsarenfamilie kwam een "besmettelijke ernstige ziekte" voor...
Picasso at tong bij die besnorde pot Toklas
Baars, ja!
Dat picknick (picnic, ja) uit het Frans komt want "niques zijn kleine dingen zonder waarde"
Niquer is neuken, ja!
Arrack: arak, ja!
Stanislas was geen koning van Lorraine, en dat verhaal van dat fietswiel heeft niks met die quiche te maken maar met Paris-Brest, zie hier (alle links hier in een nieuw venster)
Koningin Claude was "echtgenote van Françoise 1"
Sirloin heet in het Frans aloyau, God wat een zak...
"Duke (markies)"
Eten met de Oranjes
Een heel aardig boek, maar Scheepmaker schrijft dan ook niet slecht
Wel klets af en toe
De enige grote faux pas die ze heeft gemaakt is een boek samen met Mechanicus schrijven
Wat viel op?
Zalm is bij de eerste de beste supermarkt te koop
Jawel, maar wát voor zalm...
Hazelnoot-ijs
Amandel-ijs
Rotkrautknödel
Quenelles in water pocheren, sic!
Het Stroganoff recept is klets
Spaghetti alle (niet al) vongole
Mierikswortel door appelmoes, dat is geen Apfelkren, dat is voor mayonaise suédoise
Apfelkren is met room ook
Schildpadsoep wordt niet van levende schildpad gemaakt
Kwartel met het kopje er nog aan
Goh!
Snip werd niet "met darminhoud gegeten", de buikinhoud droop er uit op brood dat wordt geroosterd
Becasse à la ficelle
"In de paleiskeuken wordt niet met knoflook gewerkt"
Tekwan is niet met kip maar met fish cakes; kippenbouillon, dat wel
Kruidkoek maak je niet met o.a. "losgeklopte eieren en melk door elkaar"
Nog ideeën?
Koninginnesoep
Kippenbluillon, gebonden met rijstebloem en eigeel
Die Tekwan
Kippenbouillon met fosh cakes er in
Sereh, pepertje, tahoe en tauge