woensdag 18 juni 2014

Een ongeleid projectiel,



(Dank P!)


en een geluk bij een ongeluk


Ik had weinig tijd vandaag voor dit blog (Wat zegt u? Voetbal? Nou nee! Dat is meer wat voor achterbuurtkoppen zoals hier of hier, alle links hier in een nieuw venster), nee zeg, het idee...
Nee, ik moest een verhaal afhebben over 3D animatie in Photoshop CC, boodschappen doen (fantastische, ik proef het nu, Elzasser Pinot Blanc gescoord, vrij duur maar erg goed, eigenaar de Groothertog van Luxemburg), planten en zaaigoed verpotten (er zijn drie stuks Salacca zalacca opgekomen, the killing palm, zie hier) en nu ben ik Goresht mast aan het koken, Iraanse stoofkip met kwark, bittere sinaasappelschil en witte ui. En rijst erbij.
Nee zeg, voetbal. Doemenelol...

Maar goed, ik had dus weinig tijd, en verdomd: zie! Een reddende engel! Hiermee kan ik me er vanavond makkelijk vanaf maken!

Gisteren plaatste ik een personeelsadvertentie

Culinair journalist(e)
Gebrek aan kennis is een pré
VMBO of lager
Wij zoeken, gezien de samenstelling van ons team, geen "intellectuele prater" maar een "spastische maar toch vrolijke krabbelaar".
Sollicitaties kunt u richten aan de redactie van het culinaire tijdschrift
Maggiblokje!
De selectie zal plaatsvinden in restaurant
Jonas en De Walvis te Amsterdam.





En verdomd! Een reactie! Iemand gevonden die dom genoeg is!

Geachte mijnheer 'Koken en zo'.
Mijn aandacht werd getrokken door uw zoektocht naar een culinair journalist.
Hierbij kan ik u mededelen dat uw zoektocht nu beëindigd is en u de juiste persoon gevonden heeft in mij.
Wat mijn culinaire kennis betreft ben ik er van overtuigd dat water kookt op 50°C, zo gauw ik die hoge berg gevonden heb en mijn kooktoestel niet vergeten ben (ervoor teruglopen is nogal omslachtig).
Voorts bezit ik niet de verregaande arrogantie van een zekere M.v.T., die een blog heeft waarin hij pretendeert dingen beter te weten dan mijn toekomstige collegae van  de NRC, een soort halfgoden, die al wat ze de mensen kondig maken uit eigen ervaring en via wetenschappelijk onweerlegbaar bewezen en gestaafde menu's en recepten voorleggen.
U ziet nu dus al wel waarom ik uniek en uitermate geschikt ben voor de positie die u aanbiedt.
Over de salariëring, vergoedingen en bijkomende douceurtjes kan, binnen een redelijke mate van toegeeflijkheid uwerzijds, gecorrespondeerd worden, maar enkele kilo's hopscheuten en donkere truffels kunnen al wonderen doen.
In afwachting van uw ongetwijfeld enthousiaste en opgeluchte antwoord verblijf ik,
hoogachtend,
Floor.



Geachte Floor;

Tsja...

Ik vrees dat wij iemand zoeken die niet alleen kan schrijven, maar die ook kan lezen...
Sollicitaties kunt u richten aan de redactie van het culinaire tijdschrift Maggiblokje!
Dat schreef ik...

Daarnaast bezit u jammerlijk genoeg niet over voldoende arrogantie. Arrogantie is een conditio sine qua non (u kunt in Google opzoeken wat dit betekent).
Maar ik zou zeggen Blijf het toch proberen! Al doende leert men! Je weet maar nooit! (Een tuinbroek en een assertiviteitscursus misschien?!)

mijn toekomstige collegae van  de NRC, een soort halfgoden, die al wat ze de mensen kondig maken uit eigen ervaring en via wetenschappelijk onweerlegbaar bewezen en gestaafde menu's en recepten voorleggen.
God samme krake... Zulke domme praat hebben ze zelfs bij de Volkskrant niet, en dat wil toch wel wat zeggen...
De aandelen NRC beginnen al te zakken zie ik...
En ook nog een crypto-Stalinist!

maar enkele kilo's hopscheuten en donkere truffels kunnen al wonderen doen.
Tsja, ik had meer aan wat anders gedacht. Ff voorover gaan staan. Met, dat wel natuurlijk, een laken over je kop...


(Bij nader inzien toch maar beter een laken over m'n eigen kop... Toch?!)

Afgeserveerd

(Ik krijg net een mail: het zou van Florine Boucher afkomstig zijn.
Ja, die kromme taal, dat zou wel kunnen kloppen...)