donderdag 19 juni 2014

Culinaire mail



Vandaag inkopen-foto's

Ik had het laatst over die birambi sambal
(birambi: familie van de stervrucht)
Dit is heel anders (geen kerrie)
Met uien, knof, Madame Jeanette en limoen
Loeiheet en erg mooi fris


Eetsnob

Asperges met venusschelpen zie hier (alle links hier in een nieuw venster).
Mooi, maar probeer het eens met Malaga ipv Madera. Verdomd.

Bressaola zie hier.
Uitstekend idee.
Het is trouwens niet zozeer "gezouten rundvlees, gedroogd" maar meer "weinig gezouten en méér gedroogd" (in ijskoude berglucht). Idem Bündnerfleisch / Viande des Grisons uit Zwitserland, en Cecina uit Spanje.

Salade met krab en mango, met surimi, dat gaan we natuurlijk direct deleten...



Saffraan-kandij, Iran
Echte saffraan hoor, heerlijk
Hoe kan dat met zoveel saffraan zo goedkoop zijn?
Simpel. Die saffraan kost daar nop vergeleken met hier, en eenmaal in die kandij kan je het hier niet meer als saffraan verkopen...
Voor in de thee, in Iran


Zest

Of: waar we ons allemaal druk om moeten maken blijkbaar.

Glutenvrije bakker zie hier.

Uren op één kopje koffie zie hier.

Die groentenzeurpiet zie hier (die pak ik nog een keer solitair aan).

Flauwekulontwerpen die je nooit meer terugziet zie hier.
Ja, die fluitketel, le lapin, maar ja, daar verbrandde het handvat van...



Dat was voor de kindertjes van waar ik laatst Surinaams kookte...


Was er dan niks interessants bij Zest?
Jawel hoor.

Rollende Keukens kookboek zie hier.
Die mensen met die Venezolaanse rijdende keuken die ik ken, die zeiden "Wat hebben we er aan?  Je kan niet méér verkopen want je hebt niet genoeg vriesruimte, ik ben een dag omzet in Groningen kwijt, heb dan extra kosten, en hier in Groningen komt geen mens méér eten omdat we dáár hebben gestaan..."
Verstandige praat.

Culinair nieuws zie hier.

En hier.



Kruidvat
Prima spul, ik gebruikte het al eerder
En de goedkoopste


Weekend Culinair

Zie een hele week recepten hier.
Die Florentines lijken me heel erg lekker...

Nog een week zie hier.
Gnocchi's dat is dubbel op want gnocchi ís al meervoud
Mooi tartaar van maatjes-recept
Meloensalade met feta, kweenie...

En nog een zie hier.
IJs met peperkoek, dat heeft Wind uitgevonden
Kriekenclafoutis, dat lijkt op kersenstruif (wat ik dit weekend ga maken)
En die lamskroon zondag is niet helemaal correct want de week ervoor hadden we zondag ook al lamskroon. "Alweer lamskroon?!"

Twee maal zeetong zie hier.



Mango-chutney zeg maar, maar dan Midden-Oosters
Ongelofelijk lekker spul
Vreemd genoeg zitten er dunne stukken mango in met altijd een stuk pit eraan
Dat moet gemaakt zijn van mango's met nauwelijks vlees op de pit
(en niet groter dan een ei)
Maar nogmaals: verslavend lekker!


Varia

Van Bommels Conserven zie hier.

Slurp over koffie zie hier.

Social Dining zie hier.
Flikker op!

Recepten voor latino's zie hier.

Nieuwe haring in NY zie zoals elk jaar hier.

Texels lam zie hier.

De Werkbij (de enigen in Nederland met de echte zwarte boekweithoning) zie hier.
En de Bijenbouwplaat zie hier.

John West zie hier.



Enorm lekkere lamsham...


Tot slot nog
het slaapmutsje

Manipulatie zie hier.

Onbespoten, ik dacht al Waar blijft het, zie hier.

Populair gekwaak zie hier.


PS
Ik krijg net een mail van die Floor van gisteren.
Of dat ik der website kan promoten.
kleine-doos.nl
Nou dat doe ik niet hoor!