zondag 21 oktober 2012

ENCYCLOPEDIA CULINARICA MAARTENSIS

.
Maarten:
"Wie een hele haas of hazenrug te lijf wil: op nrc.nl/koken staan verscheidene recepten uit vorige jaren. Mooi, maar hoe vind ik die dan?”

Hier, op uw eigen blog ! Die gasten van de NRC zijn niet eens in staat een aangeschoten haas uit zijn manteau te helpen !
Ge hoeft dus helegaar niet naar de NRC voor het slachten van een haas, maar naar uw eigen blog, waar zowel het in stukken doen als de bereiding goed staat aangegeven.. Uw blog bereikt bijkans de grootte van de British Encyclopedia Britannica, maar ondanks het ontbreken van een index is ‘mijn’ haas er nog steeds te vinden.  Inclusief de keuze voor gebraden rugstukken of de hazenrugfilet.
Klik maar hier :


Wat het slachten van dat lam betreft. Goed filmpje. Maar voor wie ?
Voor een beenhouwer, want burgers moeten dat illegaal doen.
Want :
“Alleen in de daarvoor aangewezen slachthuizen mogen dieren worden gedood zonder verdoving. Het ritueel slachten op bijvoorbeeld een boerderij of in een woning is verboden. Dit kan leiden tot een boete van maximaal € 76.000, een taakstraf of een gevangenisstraf van maximaal 6 jaar.”
Wazegde ?
Kijk maar hier op de site van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). 

Wij legden jaren geleden, toen de wereld nog niet zot was, een zuiglam (met een gebroken pootje gekregen voor niet van een boer) gewoon op een ‘workmate’ en buiten de schaalvergroting gaat het bijna net zo rap uit zijn vachtje en slacht net zo eenvoudig als een haas.

“Wij eten nooit orgaanvlees”, zei de chique madam met opgetrokken neusje, kijkend naar die vieze dingen bij de schapenslachter....
“Awel.. geef mij dan die lamsniertjes”, zei Marieke.
Een zeer mooi en gemakkelijk traditioneel gerecht ook voor iedereen.
Succes verzekerd.
Google op: Rognons d'agneau au sauce moutarde