woensdag 20 april 2011

Zalm uit blik,


dat eet ik meestal niet. Maar nou kon het ff niet anders. Had Deep Blue, wilde rode zalm. Uitstekend hoor. Of het verantwoord is, dat is weer wat anders...
Vanavond, in soort saus met sake, naast krieltjes restant en veldsla.

O, over verantwoord gesproken: foodlog.nl ligt al dagen plat, zie hier (alle links hier in een nieuw venster). Dat is pas verantwoord!¬]

O ja, vertelde iemand over onkruid (weegbree) dat je dat kan eten, althans de gekweekte vorm, zuring. Erg lekker met zalm zei ik, saumon à l'oseille. Hier. (Les frères Troisgros; leven die vetlappen nog?)



Een blubberige presentatie op een anti-blubberig bord.
Die rijst-timbaaltjes overigens, in Portugal struikel je er over. Als ik binnenkort in Lissabon ben zal ik er een fotoserie van maken...

Artikel in Trouw, laatst, over Mulisch. Dat ie in interviews altijd dezelfde antwoorden gaf, ingestudeerde antwoorden. Natuurlijk. Mulisch = facade.

Zag The brave one. Saai. Als ik binnen 10 minuten niet geïnteresseerd ben geraakt in een film, dan kan ie weg.

Zag The Pacific, disk 3, deel 2 (deel 6 dus).
Alweer ietsje beter, ietsje meer richting Band of Brothers. Maar een duidelijke lijn, ho maar.



Rare steen in Zuid Afrika

Recept
Kikkererwten met groene pepers, Midden Oosten
Week en kook de kikkererwten.
Snij flink knoflook goed klein.
Plet komijnzaad met een deegroller.
Doe een flinke scheut (lams!)bouillon in een sauspan en breng aan de kook met knoflook en komijn. Voeg wat tomatenpuree toe en roer om.
Voeg de uitgelekte kikkererwten toe, wat kleine blokjes rauwe aardappel, zout en flink gesnipperde groene peper zonder de zaadjes, citroensap en eventueel nog wat bouillon.
Breng aan de kook en laat een dik kwartier op laag vuur staan, af en toe omroerend.
Serveer met Turks brood.



Namen herinneringen. "Mémoires de Namur"...

Veel mensen die je aanspreken als je staat te fotograferen, en die uiterst welwillend maar op een uiterst gebrekkig "Vloms" overschakelen zodra ze horen dat je uit Pays Bas komt. "Goh, een toerist". Ze maken binnenplaatsen voor je open; kijkt u eens hier!
(Uiterst gebrekkig Vlaams, maar toch! Pourtant! Pertang in het Vloms...) (Ach, Marieke...)

Net als in Luxemburg asbakken op tafel in de kroegen. Maar bij kantoren staan de mensen voor de deur te roken.

Weggelopen uit een café met super trage bediening. Ze hoeven niet te rennen, dat niet, maar... Ander café serveert blokjes kaas met selderijzout. Lekker! Ook met radijs.

Veel bio winkels en restaurants. Goh, in deze toch niet echt in de stroomversnelling zittende regio...



Dit is die binnenplaats. Geen mooi weer en vrij laat in de middag, jammer genoeg.

Mémoires de Namur, vervolg.

Bedacht te laat dat ik behalve (Portugese en Luxemburgse) wijn ook Gueuze (niet Geuze!!) had kunnen meenemen, het enige bier naast Guinness wat ik lekker vind. Gueuze dus, niet Kriek!

Grote rel in Wallonië. Fabriek die Ardenner worst maakt is verplaatst naar Vlaanderen. Maar het blijft wel Ardenner worst heten...

Zag een HEMA in Namen...

Carrefour, fles Cahors 2008. Voor als ik die avond in dat legbad leg...

Kroegje. Kroegbaas hijst flink mee.

In de plaatselijke krant, Le Futur, een Ferdinand cartoon. Dát is lang geleden...



Prachtig toch? Bij het "Huis van de Poëzie". Vlakbij de vorige foto.