donderdag 28 april 2011
Goh,
uitstekende wijn voor 4 Euro.
Montpeyroux, nooit van gehoord, een klein gebiedje west van Montpellier. Syrah en Grenache. Werkelijk uitstekend. Tot en met zaterdag 4 Euro, dan weer 5. Super d B.
Bij AH trouwens bio wijn in de aanbieding; 3 Eu. Chili (en nu kan dat want in bio wijn zal wel geen of weinig sulfiet zitten, wat in die Chileense af en toe like wow is.) Merlot, Cabernet Sauvignon en witte -dus- Sauvignon blanc. Ik houd u op de hoogte.
Mooie Stilton van AH erbij, uitstekend. Stilton op dat Duitse zuurdesembrood van AH.
Firefox 4.0 momenteel. Vormgeving veranderd. Laat nou gvd mensen zelf bepalen of ze die vormgeving wel op niet veranderd willen hebben...
De Zuid Afrikaanse Mierenvrucht. Geen idee...
Maatstaf 1954. Gedichten van Hans Warrig. "Twee overstromingsgedichten". "voor mijn vrouw". Huhh???
Planning weer helemaal omgegooid.
Vandaag puntpaprika"saus", daarin ei gepocheerd, en met Palembang kroepoek. Zie foto's morgen.
Morgen verse babymaïs, spekjes, linzen.
Zaterdag tofu of zo en rijst of zo. En ik heb nog rabarber, die ik dan natuurlijk wel ervóór of erná eten moet...
Zondag pizza met sardien, tomatensaus etc.
Recepten
Kikkervisjes. Dikkopjes.
In Nederland verboden te vangen.
Vang ze, spoel ze goed af en bak ze kort op in olijfolie.
Laat garen in tomatensaus.
Kikkerdril
Marineer en draineer het kikkerdril op dezelfde manier als Lamstestikels Plumery.
Knijp uit in een doek, vorm er burgers van en bak in olijfolie.
Lamstestikels Plumery
Ontvlies de testikels en snijd de grote in drieën en de kleine in tweeën.
Draineer een uur in een marinade van olijfolie, dragonazijn, peper, zout, tijm, laurier en peterselie.
Schep regelmatig om.
Stort in een zeef, besprenkel met citroensap en laat een half uur in de zeef liggen, regelmatig omscheppend.
Haal de testikelstukjes uit de zeef en dep ze droog.
Haal door bloem en bak ze goudgeel in olijfolie met wat boter.
Serveer met gefrituurde peterselie.
Smaakt naar zwezerik.
Donderdag, dus ongepubliceerd recept.
Gierst
Hele gierstkorrels kookt je op een laag vuur een 30 minuten in een gesloten pan, in water of bouillon.
Je kan de gierstkorrels eerst weken of roosteren. In het laatste geval krijgen ze een nootachtige smaak.
Gierst heeft een mooi aroma en is een goed alternatief voor andere graansoorten.
Je kan gierst gebruiken in soep, vleespasteien, pudding en muesli.
Ook rauw door brooddeeg smaakt het uitstekend, eventueel gecombineerd met geroosterde zonnebloempitten.
Zuid Afrika. Maar of dat aapje er vandaan kompt, dat is wat anders...
Publié par Maarten van Thiel à 17:36:00