zondag 7 maart 2010

Hehe, tsjongejonge...


Eindelijk de computer gerepareerd.

Heb enerzijds enorm achterstallig werk, anderzijds waslijst opmerkingen en notieties voor hier.
Enfin. Elke twee uur ff een stukkie hier, om dát stapeltje weg te werken.

Eerst maar een recept.
Zeebaars met koriander
Laat wat olijfolie op laag vuur trekken (een uur) met gebroken korianderzaad en wat laurier.
Voeg de laatste 10 minuten ook ver korianderblad toe.
Bak zeebaars-filets (of snapper of zoiets) snel in olijfolie.
Serveer met de koriander-olie, aardappelen (gebakken, gekookt of friet) en bijvoorbeeld tomaten uit de oven.

(Kan in ene geen plaatjes uploaden...) (O, opgelost, uit zn eige...)Mooi artikel in Trouw, over de verschillende Genesis verhalen over de hele wereld hier (alle links hier in een nieuw venster).

Matisse en Malevich in de Hermitage aan de Amstel, als ik dat al niet schreef, hier; beetje scrollen.Dit is een Mastino Napoletano, die fokte ik ooit. Grijze, trouwens.
De liefste honden die er zijn. Verdedigen zwak, kinderen, tegen sterk, slaande volwassenen.
Je hebt ook Bordeuaux'se mastino's, Dogue de Bordeaux, search the blog, de enige naast de Napolitano die ook van dat type is, en Thibetaanse. Maar nou las ik in ene over Abruzzen mastino, Mastino Abruzzese.Lijkt me meer een Pyreneeën dog.

Blijkbaar erg lekkere tosti's op de markt, DeliToast. Bij de Hanos en zo, maar ook vij de Jumbo, welke winkel wij in het dorp dit jaar nog ook krijgen, tot mijn grote vreugde. Binnenkort ook in die winkeltjes op stations.
Jeroen Thijssen vond ham-kaas erg goed, Mexican Beans met maisbrood klef, kip-sateh prima, kaas prima, tandoori met vreemd genoeg hier wel bruin brood matig, pomodori-mozzarella redelijk.
DeliToast hier, shit Flash site gemaakt door iemand die niet weet dat je een pagina een naam moet geven. En dat je geen splash, full screen Flash, moet gebruiken omdat dat alleen scoort op de naam zelf maar bv. niet never ooit op tosti.In de Abruzzen trouwens, daar eten ze arrosticini, lamsspiesjes.
En Scamorza, een mozzarella-achtige kaas; deze hier lijkt me gerookt.Verder Pecorino en ook (Pecorino-)Marcetto, aan de bereiding waarvan wormen te pas komen.
Heel normaal overigens in Zuid Europa, kaas met wormpjes. Dat is de beste want die vliegen zijn niet helemaal onnozel.Uhh, je hebt ook kaas met echte grove wormen, dwz. maaien, Casu Marzu. Sardinë. Doekje erover, voorzichtig tipje oplichten, stukje afsnijden, snel in je mond en die maaien vermalen, want anders springen ze in je ogen.Smakelijk eten hier. Ik heb het aangedurfd....