dinsdag 31 maart 2009

30-03


F1, wat een resultaat. En wat een afgang voor Ferrari.

Eetclub: deze vier kazen MOET je een keer bij Van der Ley bestellen: Echourgnac (liefst met notenlikeur erdoor), Langres, Reblochon (de echte, van enkel tweede melking dus) en die met die houtskool erin, Morbier.Winkeltje in het dorp gaat dicht, hij begon enorm te schelden op al drie maanden opgebroken weg voor zijn deur, nog niets van de stormschade vergoed gehad en problemen met de leverancier. “Maandag is het afgelopen; geen gezeik meer aan m’n kop”. Schijnt trouwens overgenomen te zijn door de slager die ook van alles en nog wat erbij doet en die dichter bij de bakkerij wil zitten. Maar goed, maandag was het gewoon open, kocht er bovenstaand pleepapier, “Abrikozengeur”...Paar oestertjes voor op de zondag...

Recept
Sla-dressing volgens Jojo, Jojo`s Intricated Dressing
Niet simpel, wel lekker. Alle ingrediënten op kamertemperatuur.
Doe een flinke eetlepel Dijon mosterd in een kom en maak daar met scheutje voor scheutje zonnebloemolie en steeds flink kloppend met een garde een soort mayonaise van.
Als de saus dik begint te worden verder gaan met walnootolie en als de saus bijna dik genoeg is afwerken met hazelnootolie.
Op smaak brengen en tegelijk terugwerken tot dressing-dikte met aceto balsamico en zwarte rijstazijn (toko), twee op een.
Serveer bij artisjokken, veldsla...Giscours, ’s morgens vroeg

Wonen boven een bakkerij heeft ook z’n nadelen. Bed, zie onder, vrie dagen geleden verschoond, klap erop en zie de wolk bloem.Die haai.
Vet wat ik overhield van ganzemaagjes-confit (of boter), sjalot, knof, peterselie.
Cider, Marmite, espelette peper.Gebroken korianderzaad, idem piment, rijst erbij en die gaarkoken; halverwege stukjes bleekselderij erbij.
Haai in dat zelfde vet bakken.
Wat béchamel door de saus, proef.