zondag 10 februari 2008

Twee mooie nagerechten


Kaastaart "Asun" Spaanse Pyreneeën
150 gram verse kaas kloppen met een kop suiker, en er dan één voor een vier eieren doorkloppen.
Daarna een kop room, een kop melk, dan een beker yoghurt, en tot slot bloem erdoor werken tot een vrij dik beslag.
Ietsje zout kan er ook door. Eén uur en drie kwartier (jaja) bakken op 170 graden.
Serveren met warme vruchtensaus: bosbessenjam of zo, opgewarmd met wat drank en ietsje citroensap, en dikgemaakt met maizena.

Clafoutis Frankrijk.
Smelt 75 gram boter, neem van het vuur en werk er 65 gram bloem door.
Klop er 200 cc melk door en daarna 70 gram suiker.
Werk er drie eieren door en daarna 300 cc melk; klop goed op.
Giet in een grote beboterde vorm, leg er 700 gram fruit in (liefst pruimen, gehalveerd en zonder pit, eventueel ontpitte kersen), en bak 45 minuten op 175 graden.
Laat wat afkoelen, prik met een vork gaatjes tussen het fruit en giet er twee borrelglaasjes eau de vie over, liefst van het gebruikte fruit.
Die "grote" vorm is nodig omdat het geheel tijdens het bakken iets omhoog komt.
Serveer met poedersuiker erover en crème fraiche ernaast.