donderdag 14 juli 2016

Culinaire post



Vandaag foto's van de productie van smerig lekkere geitenkaaskroketten

Oude Nederlandse geitenkaas
Neem niet die harde witte! 

(Ik geef niet het precieze recept want dat heb ik voor grof geld verkocht)



Cook's Illustrated


Essentialia voor een cocktail party zie hier (alle links hier in een nieuw venster)

Rood, wit en blauw spul voor de like wow man patriotic kitchen zie hier

Everything you need for an epic night in (geen night out dus) zie hier

Ga uw tomaten te lijf met, ik zou zeggen Een echt scherp mesje, maar nee, zie hier



Crottin de Chavignol
Een op vier


Kokswereld


Aanstormend kooktalent zie hier

Culinair Centrum Beverwijk zie hier

Koken en topsport zie hier

Cerisa kersen (ik krijg ze waarschijnlijk volgende week)(morgen krijg ik vijf kilo morellen!) zie hier

I Am Chef Magazine zie hier
Gadverdamme! Broekbaard in het kwadraat!



Je werkt met slap deeg, om een kroket met lopende vulling te krijgen
(Een fondue-kroket!)
(Niks ei of gelatine! Flikker op! Ga bij de Febo werken!
Eerst zo vormen, en vriezen


Rungis


Bekijk de Smaken van de Chefs hier

Vierkante meloenen, wat een flauwekul (gekweekt in een doos) zie hier
Dat is trouwens geen vierkant, eikel, maar een kubus

Ook daar die Cerisa kersen, zie hier

Wat speelt er zo in groenteland? Zie de video hier

Zeewier snijden zie hier



Iets ontdooien, tweede vorming


Diversen


De België winkel heeft een chocolade verassing, zie hier

Conimex laksa curry paste zie hier
(Ik zou vanavond laksa eten, mihoen van mung, maar ik hád geen laksa...)
En decadente dames met Singapore Airlines zie hier

De Smaken van Griekenland heeft weer nieuwe producten, zie hier

De Spaanse Winkel bezoekt een zeer fraai complex, zie hier

Natuur en Milieu, prima zonder Wakker Dier gedram of Partij van de Dieren gezwatel, zie hier



Derde vorming en paneren


Weekend

Altijd veruit de beste


Kersen zie hier

Welsh sausages zie hier

Punch zie hier

Watermeloen zie hier

25 zomerse visgerechten zie hier

Puree van gegrilde aubergines zie hier
Dat is dat joodse "kaviaar"

Makreel met citroen zie hier

Mosselen zie hier



O wat mooi!!


De weekmenu's nu


Zie hier
Aardbeien met witte chocolade...

Zie ook hier
Pikante mangosoep...

En zie ook nog hier
Hartige rozenbottelcake...



Sjiezus wat was het lekker...
God wat kan ik toch goed koken...

(Als dat Volkskrant en NRC volk weer helemaal in de zeik, hahahahahaha!)



Slaapmutsje

Foodlog


Ik was aan het scharrelen tussen die krakende korsetten en klapperende kunstgebitten...

Vond ik in ene dit super spannende verhaal hier
Zorg dat je in goed een stoel zit, en kijk er niet naar als je wat aan je hart hep!


Misschien kan je hier nog net de stierenloop van de 14e zien

Kijk vooral vanaf 1.50!