donderdag 28 juli 2016

De Nederlandse culinaire pers
Ja Loek, het is allemaal ongelofelijk

Een bende non valeurs, met als enige basis van bestaan het elkaar continue in de reet blazen...


Je schreef het zelf al over Meneer Watkletstons
De schrijfsels van Meneer Wateetons zijn niet onopgemerkt gebleven. Zo werd dit weblog door NRC.next verkozen tot één van de 25 leukste culinaire sites van Nederland. Playboy was zelfs van mening dat Wateetons.com tot de vier leukste behoort. Dagblad Trouw wijdde  een groot zaterdag artikel aan een van de experimenten op Wateetons.com en meneer was een van de vier culiloggers die centraal stonden in een eet-special van het Volkskrant Magazine. Meneer is ‘best wel een beetje een held’ volgens Sylvia Witteman.
Bouillon Magazine (culinaire lulpraat voor hoger opgeleiden) er ook nog overheen, zie hier (alle links hier in een nieuw venster)

Huivers in de Volkskrant:
Worst van Samuel Levie (van worstboeren Brandt & Levie) vind ik oké, maar Over Worst van Meneer Wateetons en Sjoerd Mulder vind ik beter. Interessant figuur trouwens, die Wateetons (spreek uit wat-eet-ons). Is ooit begonnen als blogger en heeft nog steeds een kantoorbaan, maar schreef intussen wel vier sterke boeken over echte mannenhobby's zoals roken (warm en koud) van etenswaar, fermenteren van etenswaar, jagen in een vinexwijk, en het maken van worst dus. De man heeft overduidelijk verstand van zaken, je zou hem gerust een Meneer Wat-weet-ons kunnen noemen.

Die Watkletstons heet trouwens gewoon Nick Trachet   
Of wat dacht je van Hijsje van de dezelfde Volkskrant:
topchefs als Jonnie Boer en Kobe Desramaults en culinair experimenteermeester Meneer Wateetons, die 'duurzaam willen oogsten uit het landschap'. 


Zie de Watkletstons workshops hier

De Wilde Slager (die continue gans levert) vond die Workshop Wilde Gans "ach, misschien wel aardig voor een leek..."

En zie dit gezeur hier
Ze hebben trouwens een schema, van wie wie in zijn reet moet blazen

Retteketet blaast bij Jonas van de Walvis, die bij Smak, die bij Vreugdeloos, die bij Huivers, die bij Hoepel, die bij Kleynst, die bij Kleuter Woutwijk, die bij Mossel, die bij Hamersmaak, die bij Broekbaard (beuwark!), die bij Hapers, die bij Boesje, die bij Meneer Watkletstons en die bij Van Urmen die dan weer bij Retteketet blaast (hard blazen!)


De Toefje Peterselie maffia...