donderdag 13 augustus 2015

Drie culinaire tijdschriften





Lekker, Saveurs en Smult

Eerste aflevering van dit verhaal (Happi Food en Delicious) zie hier (alle links hier in een nieuw venster)


Lekker


150 bladzijden, € 8,-.

Website hier
Rotterdams Rauwkost Festival, gaat u mee?


Het schijnt een extra nummer te zijn, en dat zit 'm ongetwijfeld in het feit dat op 17 (zeventien...) pagina's je full page aangestaard wordt door een of andere rotkop uit de horeca. Waarom hebben die lui toch altijd van die mislukte koppen??

"Wat is gastvrijheid? Op onze redactie kunnen we er uren over bomen"
Je zal er maar tussen moeten zitten...

Ralph de Kok (wat een kop...) die op zijn green egg workshops winterbarbecuen geeft...

Drie pagina's over zuren in de keuken, vol lulpraat en schrijffouten...

"Laguiole is een merk"
Laguiole is net zo min een (beschermd) merk als Sabatier

13 kookboeken besproken, niet een erbij wat ik gratis zou willen hebben
("Gezonde sapjes uit kool", dat soort gemelk)

De gebruikelijke klets over Hollandse nieuwe

Je wordt echt doodziek van al die full page rare harses met hun gezeur van "garneer met roodhoorntjeswier en borage cress"

"Wij zetten op Facebook de smaak van de dag"





Saveurs


Op de Franse Saveurs zou ik me zo abonneren (maar dat kan niet), want die is goed want daar kunnen de lezers wél koken...

En de Nederlandse?
Hou je vast
(Alle Saveurs is trouwens Burda)

€ 6,-, 115 pagina's

Website zie hier
"Voor de echte fijnproever die van uitdaging houdt"


De artikelen zijn in ieder geval echte culinaire onderwerpen, niet Savelberg die zich in een boom laat fotograferen en dat soort ellende.
Puglia, oesters, platbrood, weekendgerecht, aperitiefhapje...

Bespreking van twee zeurboeken (van Watweetonsniet en van Karpathenkop)

Veel van die foto's met groenten, een roestig vergiet, tuingereedschap, een versleten kookboek...

Dat groenten uit stadstuinen veel lager vervuild zijn dan de Europese normen toelaten. Wat wil dat nou zeggen in vergelijking met normale groenten?

"Parijs telt 60 dakmoestuintjes en de verwachting is dat en in 2020 zeker 15 bij zullen komen"
Wat is dat voor geraaskal? Waar staat dat?

Sardiengerecht, foto van zure haring

Knoedels
Dat is geen Nederlands woord, dat is een Germanisme (Knödel)
Nederlands: noedel

Een longhaas die kunstig zo gesneden is dat je denkt een autoband te zien
O wacht, in ene zie ik het! Dat is helemaal geen longhaas, dat is een vang!

"Je abonneert je tot wederopzegging"
Dat mag niet meer

"grof zeezout (bijv. fleur de sel)", de culinair-zwakzinnige mongolen...

Kneed het deeg om de lucht er uit te halen", "sla de lucht uit het deeg"
Nee, je kneed de belletjes plat omdat ze dan mooi gaan rijzen...
Niks lucht er uit
Lucht er uit: rijst niet meer

Toast met bacon, cheddar en een zachtgekookt eitje
Wat is dat nou voor een voorgerecht...

Foto van het openmaken van een oester
Vanaf de verkeerde kant!

"Mozzarella", foto Scamorza




Smult


90 bladzijden, € 5,-

Website zie hier
O God dat is van Smulweb...
Gevulde courget met tabouleh, pasta met zalm en spinazie, kwarkpannekoekjes, rode kool appel en dadelsalade...


16 niet vego hoofdgerecht recepten tegen 13 vego

BBQ zonder rook, flikker op

Gehaktkruiden Mexicaans, € 2,30 voor één pond gehakt
Zelf mengen € 0,07...

De Artisan Cookprocessor
€ 1.000
Kan hakken, kneden, mengen, roeren, stoven, stomen...
Kortom: niet te vreten

Janny van der Heijden heeft meer dan 50 kookboeken op haar naam staan
Wat raar dan dat ik nog nooit van het mens heb gehoord, toch?
"Er gaan meer mensen dood aan te veel eten dan aan te weinig"
Ken je nog lulle lul dan mee...
Dat in Nederland de groente, kaas, vis en vleesboer over veel kennis beschikken... (Ja, meer dan die truus wel ja! Ongetwijfeld!)

"Ik ontdekte toevallig de zuivelboerderij waar Jonnie Boer zijn zuivel haalt. En wat bleek? Je kunt er gewoon de spullen proeven!"
Like wow man!

Gelul over een Thaise saus Nam jim, maar dat is dus gewoon Sriracha

Interview met Tessa Kiros
Dat is me een doos, Godsammekrake!




Entree


Dat is een toegift, een horeca-blad wat ik onder ogen kreeg


Aardig verhaal over slakkenkwekers

Bespreking zes horeca-tenten
Werelds aan het Strand (Ouddorp), De Vooruitgang (Eindhoven), Lichtfabriek (Gouda) enzovoorts
Als je er één hebt gezien, dan heb je ze allemaal gezien.

Interview met Jaimie van Heije (Ouderkerk aan de Amstel)
God wat een ontzagwekkende lul is dat
Filet américain uit een vormpje zodat je het gezicht van de Buddha eet.
Zie hier
God wat een debiele regenworm...

Ontzettende kletspraat over kruidenmengsels

Meesterkok Albert Kooij aan het woord
Ook een ontzettend kwaakhoofd



Uhh, nog een ding

Ik ben altijd super eerlijk

Mocht iemand van die kookblaadjes vinden van niet: mijn @dres staat bovenaan, ik hoor het wel, en als het serieus is dan besteed ik er hier aandacht aan, met wederhoor.

Als het gekwaak is dan besteed ik er natuurlijk geen aandacht aan, of ik maak het belachelijk


Volgende aflevering zie hier