zaterdag 4 juli 2015

BBQ en ijs (2)



Ice cream soda

I scream you scream
We all scream for ice cream

Hoor hier (alle links hier in een nieuw venster)

IJs

BBQ gisteren

En dit wordt de ijs-overzicht-pagina die ik nog steeds moest maken


Ik schreef er al eerder over hoor, zeer onderhoudende en instructieve passages, jawel


Een voorzichtig begin zeven jaar geleden, met een paar favorieten (gedroogde pruimen, Omgekeerde dame, Kriek sorbet) zie hier

IJs filosofie (rabarber, abrikozen-yoghurt, tomaten) zie hier


Een handleiding voor de ijsmachine (van de Eetclub) zie hier



Pêche Melba


Nou een serie uit 2013


Gember-ijs. kaas-ijs en kaneel-ijs (en de rest is een herhaling na vijf jaar) zie hier


Klassiekers, maanzaad-ijs, bieten-ijs en Zeer Speciaal IJs zie hier


De klassieke naslagwereken over ijs zie hier


Leuke kookboeken over ijs zie hier


En Loek over ijs zie hier



Banana split

Ook wel Banana boat


Vorig jaar schreef ik over ijssalons, zie hier

En over aduki ijs, zie hier


En dit jaar nog eens over ijssalons, zie hier


Wat staat er nog in de planning deze zomer?

IJs van witte chocolade

Marshmellow-chocoladeijs

Spaans sinaasappelijs

Meloen-gember ijs (eigen vinding)

Frozen yogurt

Zwarte bessen sorbet

Kufti (India)

Cidersorbet (eigen vinding)

Citroen-maanzaad ijs (eigen vinding)

Roomijs met mastiek

Pittig palmsuiker ijs

IJs van groene thee

Sorbet van groene thee (eigen vinding)

Sereh ijs



Plombières

Zo.

En nou ga ik Inarizushi maken...

Zie hier, uhh, hier