zaterdag 4 april 2015

Culinair internet



Vandaag maar weer eens inkopen

Heerlijk artisjok-smeersel


Culi-blogs en zo



America's Test Kitchen


Gereedschap voor de vegetarische keuken (goh!) zie hier (alle links hier in een nieuw venster)

En voor vis, althans seafood, zie hier

Must have's voor thee-liefhebbers zie hier

En tot slot voor Paasham zie hier



Poolse macaroni
Type "Van oma"

Eetsnob


Rode mul zie hier

Pasta paddo's lamsworst zie hier



Spanje


De Spaanse Winkel heeft een nieuwe website, zie hier

En de grote concurrent Spanjewinkel heeft een nieuwsbrief, zie hier



Net als die Pimm's en die Suze en die Dubonnet
Het lekkerst gewoon puur met ijs


Foodtube


Maar u bent dus gewaarschuwd, zie die Van Onder die deeg maakt ("deeg maakt") met een menghaak ipv een deeghaak enkel dagen geleden hier...

Nieuwe site-geblaas zie hier
Net zoiets als Foodlog. Maandenlang gehijg en geblaas over een nieuwe site, is er wat vormgevingstechnisch veranderd maar er werken nog steeds dezelfde culinaire nullen...

Het "sterrenteam" zie hier
Holtkamp moet van mij bovenaan, en die culinaire knetterscheet Van Onder onderaan dus.

De Demoslager is een popi-kwaker (weer zo'n zak met van die armen), Posse (van Jonas en de Walvis) net niet de domste maar wel de een na domste Nederlandse culi (Freud is de domste), en de rest ken ik gelukkig niet, op Ronald Hoepel na dan dus, en die zeur Hamersma.

De eerste aflevering zie hier
Hoe je een hele kip kunt bakken, goh!



Doesburgse mosterd!
Ontbrak in mijn verzameling!
Kwa smaak iets te zuur, vind ik 



Kokswereld


Koude koffie zie hier

Texels lam zie hier

Asperges zie hier

Bib gourmand zie hier



Surinaamse gedroogde vis

Weken (ontzouten)
Grof in stukken
In tomatensaus (met gember!)


Diversen


Bush's beans zie hier

Slurp zie hier
Ja, daar heb ik ook dikwijls gegeten want ik woonde er een tijdje om de hoek
Zee-egels, zee-slakken...

ATK zie hier

Recepten van Nestlé voor Latino's zie hier

Natuur en Milieu zie hier

John West zie hier

Westland Peppers zie hier

Wagyu zie hier



Voor bíj de saoto, gewoon zó


Weekend

Altijd de beste


Papillotte zie hier

Zwart water zie hier

Soezen zie hier

Bouillon zie hier



Ze zijn er weer, de lente-koninkjes
Japanse mispels
Enorm lekker dit jaar


Een hele week lekker eten zie hier
Lasagne met geitenkaas...

Nog een week zie hier
Spaghetti alle vongole...

En nóg een week zie hier
Banaan met munt en rum...

En Goddomme nóg een week zie hier
Kippensoep met waterkers...



Ongelofelijk dat nog geen enkele culi-kwaker er over schreef...
Maar een ding: als één er over begint, moeten we ze allemaal vier maanden erover horen...


Slaapmutsje

Zie hier