donderdag 28 juli 2011

Iets wat ik vergat, eerst maar.




Ja, niet hier vergat ik dat, dat vergat ik toen H. op bezoek was. Dat er drie dingen zijn die me opvallen als ik bij die Gezonde Winkel ben, op het Zuiderdiep.
1] Je hebt daar relatief veel meer kant-en-klaar producten vergeleken met een normale super. Je moet je suf zoeken om gewone, niks kruiden, marinade, saus... gerookte tofu te vinden.
2] Je ziet er relatief erg veel gelukzalig kijkende mensen rondlopen. En eerlijk gezegd geloof ik dat gelukzalige niet. Ja, of het moeten minus habentes zijn.
3] Je ziet in geen enkele supermarkt zoveel stompzinnig de weg versperrende (klanten én hier ook personeel!) lui als in zo'n gezonderij.



O, nog wat trouwens. Ik postte (toen ik dat nog mocht, toen die zwakko's van daar nog geen genoeg hadden van het feit dat ik alles zes keer beter weet dan zij) op het NRC blog af en toe wat. Dat resulteerde in een aangroeiende stroom NRC spam. Als je op het blog post sta je automatisch spam toe, blijkbaar. Eindelijk, net, heb ik ontdekt hoe je je af kan melden. Dat zit allemaal uiterst geniepig in mekaar. Bah.

En nóg wat. Vergelijk de NRC van zaterdag van een maand geleden (ik bedoel: het is nu zomer) met die van een half jaar? heel jaar? geleden. Wat een popi shit...

Ongepubliceerd recept want donderdag.



Vadouvan, India
Vadouvan bestaat normaliter uit kerrieblad, fenegriek, mosterdzaad en knoflook.
Het kerrieblad is fijngewreven.
De fenergiek is geweekt en geplet, of geroosterd en geplet, of simpelweg gemalen.
Mosterdzaad geplet, knof uiterst klein gesneden of door de rest geprakt, vlak voor gebruik.
Soms zit er (gedroogde) ui door en/of komijnzaad (dat laatste weer: vlak voor gebruik fijnwrijven en meteen erdoor).

Misschien gebruik ik het vanavond bij zoete aardappel, kastanjechampignons en gerookte tofu.

Hoorde vanavond voor het eerst de bootleg The Villager. Waw. Die was forsch onder zeil bij die opnames. Eentje is nog net verstaanbaar, Album ("album") The Villager, Remember me.
(Uhh, ook deze wordt binnenkort verwijderd ivm ruimtegebrek!)
Hier (alle links hier in een nieuw venster).

Wordt niet vervolgd