woensdag 20 juli 2011

Woensdag of zo al weer?


Ja, woensdag alweer...

O ja, ik had het over zo'n muggendoderlamp van de Action (4 €) en iemand had het over zo'n muggendodend tennisracket. Nou ja, ik lig imme nes terwijl die lamp brandt, terwijl mijn gesprekspartner meppend rondloopt, toch?

Maar goed, het verhaal nu. Ik werk op een schip, reisje met geestelijk gehandicapten, Toon, kapitein, had zo'n racket aangeschaft, legt geduldig aan zo'n mongoloïde reus uit dat je ermee moet zwaaien ipv meppen, jaja, dat begreep ie. Gaat er een vlieg op het aanrecht zitten en die tiepe doet Wats! De stukken plastic vlogen ons om de oren...



Dit gebruikte ik vandaag in een cursus. Etalage Brussel.

("Ik wol ein see mee eb en flood" hoor ik zingen, als ik het goed weergeef...)

Las in Tirade 1983 een prachtig en zeer interessant Gerard Reve nummer. 60e verjaardag. Maar ja, informatie daarover krijgen we natuurlijk niet (biografie) dankzij Nicht Vosch...

Kousbroek kan lullen wat ie wil, ja, of liever gezegd kón lullen wat ie wil (en ik waardeer, uhh, waardeerde hem zeer), maar Matroosch Vosch, of hoe schrijf je dat, die hij verdedigde, is ondertussen een pain in the ass. En niet alleen dat.



Tsjonge... Dit is Reve in het kwadraat, geëxponeerd naar pedo.
Dit is de ge-homosexualiseerde Mieke Vestdijk...

Kan het bekrompener...

Proefde vanavond de Maroiles.
Dieper, droger, "vuiler" van smaak dan normaal in de klasse Rommedoe, Münster, Pont l'Évêque.

Bruter, primitiver.
Met andere woorden Waw!

Planten gisteren, dank C1!!

Ha Maarten.
Hmm, die "wilde"planten zijn niet zo wild, denk ik. En ècht goed te zien zijn ze ook niet. Ja sorry hoor; planten fotograferen is een vak (dat ik overigens in het geheel niet beheers, dus ik leef met je mee).
Foto 1: waarschijnlijk Barbarakruid, of groot Barbarakruid (Barbarea vulgaris). Bloem klopt, maar blad is niet goed te zien
Foto 2: waarschijnlijk duizendblad (Achillea millefolium). Blad is daar eigenlijk te groen voor, maar ik kan het dus niet zo goed zien
Foto 3: makkie. Bernagie of Borage (Borago officinalis). Wordt ook wel komkommerkruid genoemd, maar dat zeggen ze tegen zoveel kruiden, dus daar ben ik tegen. Heeft die onwaarschijnlijk blauwe bloemetjes die je ook kunt eten. Staat terrific op bietjessalade.


Ja! Ik zat maar te denken "Ik ken dat! (boragie)"

Foto 4: kan ik niet echt chocola van maken. Bal en stelen (rood!) lijken op Houtuynia (een gruwelijk onkruid), maar de bloemen niet. Hoewel er ook een dubbelbloemige vorm bestaat, die zou het kunnen zijn. Maar dan zijn we wel mijlenver van het begrip wilde planten verwijderd geraakt. Niet goed te zien, sorry!
Foto 5: makkie. Vrouwenmantel (Alchemilla mollis of A. erythropoda, is niet te zien, ik denk de eerste). Bekijk dit prachtige blad na een regenbui: dan houdt de bladrand een kring van regendruppels vast. Je zou weer in God gaan geloven.


Je hoort van "mense" die gelovig worden nadat ze een rode kool hebben doorgesneden.
Nou, van mij mag je. Beter gelovig dan niet gelovig, toch?

Ja, natuurlijk niet die woestijnjurkengeloven en zo...

Die geloven trouwens ook niet in rooie kool enzo...



Mijn hulp in de huishouding kreeg een fles "schoonmaakazijn" (geen idee wat dat is) niet open. Ik zeg Dan gaan we geweld gebruiken, krak!, fles open. Ik zeg Schippers zeggen dan "Met geweld neuk je 'n ezel".

C1, vervolg
Je had het laatst over aarpels die "muisjes" werden genoemd, en verwonderde je daar over. Maar je hebt toch vast wel van Andijker Muizen gehoord? Veel ronder dan rattes. Wij hadden hier, midden in de stad, werkelijk een giga oogst van de rattes. Ver-ruk-ke-lijk. Alweer: je zou weer in de Hogere gaan geloven.
Genoeg geschoolmeesterd.


Nee, van die Andijkers heb ik never gehoord. Zijn dat misschien niet-vastkokende? Want dan ken ik ze niet.

En ja, rattes zijn like wow!

En dank voor de Philip Mechanicus tip. Ik heb over die "Ober geef mij maar een bord warm eten" altijd Peter van Straaten in m'n kop.

Zie Cees Nootebooms "Philip en de anderen" schreef je. Dat zal ik doen, ondanks dat ik een enorme antipathie tegen kaskrakers heb. Ik lees bijvoorbeeld ook niet de Telegraaf (bepaalde puzzels uitgezonderd).



Esplá, de lafaard...