vrijdag 1 juli 2011

Eerst gisteren maar even.,




Kerstomaat, doperwten, ei
Olijfolie, rode ui, knof, wat soepgroenten, wat lombok...
Ietsje witte wijn, laurier, wat groene kruiden, wat paddoblokje, bijna droogkoken, laag vuur...
Kerstomaat erdoor en dat in ovenschotel en dat in oven.
Doppers lekken (verse nooit kopen hier; zijn altijd te oud).
Doppers mengen met ei, stukjes zwarte olijf (droge soort) en gedroogde tomaat (van de olie).
Over tomaatjes, enzovoorts.
Heb er umeboshi bij gegeten. Heerlijk...

Hieronder die doppers, geen kikkerdril dus (wat ik wel eens hep gegeten in Noord Afrika in roerei; lekker hoor, als je het eerst ontslijmt middels een marinade, net als met testikels).



Dream City hier (alle links hier in een nieuw venster).

Die katahar van laatst (hier) dat is dus wél broodvrucht. Ik dacht het al, maar die verkoper zei dat het een soort doerian was.

Markt
Fantastische parmaham:



The continuing story of the OV Chipkaart ("auwveisjipkaajt"). Als je nu van Zwolle naar Zuidhorn reist, dan moet je in Groningen uitsjekken bij NS en insjekken bij Arriva. Betaal je dus twee keer het "instaptarief" (wat is dat nou weer?) à f, uhh, € 0,80.

Vanavond begint op de grote Markt in Groningen iets met homoparade of zo. Overal roze vlaggetjes, de burgemeester liet weten roze schoenen gekocht te hebben, en allemaal tenten van waaruit hels kabaal. Bij die studentensociëteit werd food aangedragen. Drie vrachtwagens, geen wagentjes, ik zweer het. Drie forsche vrachtwagens.

Oh, laatst vroeg iemand of ik wat tegen homo's heb. Hoezo? Wat maakt mij dat uit met wie iemand naar bed gaat en zo? Ik heb wel wat tegen valse nichten, dat wel, maar ja, wie niet?
Oh trouwens, ik vind wel dat homo in het algemeen óf ietsje stiekem is ("fluweelnichten") óf nogal extrovert: "Ik heb al roze schoenen gekocht". Goh, grote jongen!

O (of is het toch Oh?), en trouwens in mijn bed legt iedere avond ook een kerel. Die Van Thiel, die zeikerd...

Markt
Ze zijn er weer, platte nectarines. Heerlijk zijn ze (net als de grote abrikozen die ik kocht). Donkerrood van buiten, zowat wit van binnen.



Vrijdag gedichtdag.

Even kwam ik uit
Mijn harnas
Vroeg angstig wat
Ik nu 't liefst zou willen
Je deed de deur dicht

Ik ben maar even gaan
Zitten en huil er wat bij

Wilma Voorneveld

Wilma was een grote blonde stoot, die naakt aan het Amsterdam-Rijnkanaal ging liggen zonnen. Dat de schippers op de kaai voeren!