vrijdag 25 maart 2011

Vandaag


is het al behoorlijk laat, over half zeven, en moet ik nog heel wat doen voor ik ga koken, en moet ik ook nog vóór 07.00 op morgenvroeg voor de F1, dus ik weet niet of ik vanavond...
Planning was balkebrij (schreef ik laatste brei??)(en ik verdom het om balken te schrijven) met appel, en maïs ernaast. Dat werd maïs salade vooraf. Denkdenk. Maïs (gebruik wel uitstekende kwaliteit en erg goed uitgelekt) met mozzarella, bosui, en wat Geska erover gestrooid. Verder niks denk ik. Hoogstens ietsje fleur de sel [was niet nodig, en het was wow lekker].
Denk dat ik dat zo ga maken / eten en dat er dan van die balkebrij weinig meer terecht komp vandaag.

Hieronder tweede etalage van die stripwinkel in Namen; eerder publiceerde ik die Betty Boop etalage. Gebruikte ik voor de webwinkeltjes cursus, aangeven verschil RGB modus (voor beeldschermen) en CMYK (voor drukwerk). Eigenlijk had ik zo'n raket mee moeten nemen natuurlijk. Toch?



Recept
Kalfsvlees met tonijnsaus, Vitelo Tonnato, Italië, klassieker
Marineer kalfsfricandeau, gewikkeld in een doek, 12 uur op een koele plek in witte wijn met citroensap, met daarin snippers ui, wortel en bleekselderij, en verder laurier, kruidnagel en rozemarijn.
Regelmatig draaien.
Voeg water toe tot de fricandeau onder staat en wat zout.
Breng zo snel mogelijk aan de kook met een deksel op de pan.
Laat 30 minuten zacht doorkoken.
Laat het vlees afkoelen in de vloeistof.
Maak een tapenade-achtige spread van tonijn (uit blik of gekookt), ansjovis en olijfolie.
Serveer plakjes fricandeau met de spread, citroen, olijven, kappertjes en ontzoute ansjovis.



Tsjonge, wat is mijn huis goed geïsoleerd.
Vandaag een nieuwe ketel laten installeren, proefgedraaid op 20,5 graden, daarna terug naar 18. Duurde ruim meer dan drie uur voordat ik op 18 graden zat...

Donderdag = gedicht. Tsja.
Een van de mooiste gedichten "ter wereld" maar weer eens, en niet voor de eerste keer.
Jan F.E. Celliers
Dis al (dit is alles)

Dis die blond,
dis die blou:
dis die veld,
dis die lug;
en 'n voël draai bowe in eensame vlug -
dis al

Dis 'n balling gekom
oor die oseaan,
dis 'n graf in die gras,
dis 'n vallende traan -
dis al


Dit is het blauw, dit het veld, dit de lucht,
en een vogel draait boven in eenzame vlucht -
dat is alles

Er is een balling gekomen, van over de oceaan,
dit is een graf in het gras, dit een vallende traan -
dat is alles



Kocht, weinig vet, AH runderleverworst.
Gatverdamme! Bittere zooi.

Het oog van Nederland hier (alle links hier in een nieuw venster).
Gedoopt hier.

Ga nu F I 2008 kijken. Was tot nu toe tot en met Spa (het mooiste circuit) gekomen.

Ga eventueel die balkebrij nog bakken (appeltjes zijn klaar), wie weet.

Doei!