woensdag 2 maart 2011

De planning


eerst maar even (uhh, ff wachten nog). En de foto's van Luxemburg zijn vervanging van foto's in de Flash cursus, die ik, vóór de reis, tijdelijk van Internet plukte.Deze bijvoorbeeld, de oude bovenstad gezien vanaf de oude benedenstad (Grund).
In Grund at ik trouwens Leberklösse met zuurkool en mierikswortelsaus. Erg erg lekker en foto mislukt. De beste plek om het in Luxemburg stad te eten is daar, schuin aan de overkant van de brug. Niet gaan lopen; naar beneden is verdomde stijl en naar boven dat lukt je niet meer. Busje 23 vanaf het station om .20 en .50. Terug .00 en .30 tot 20.00; daarna veranderen de tijden. Maar taxi's kosten "niks" in die stad.En deze foto. Met de vorige moesten ze een ster vullen met dat ronde gebouw in het midden en omgeving. Deze wordt gebruikt om er tekst in te zetten en dan kan je zien dat er "lagen" gebruikt worden in Photoshop, als uitleg voor "lagen" in Flash.
Trouwens in de les die ik vandaag schreef moesten ze IK animaties maken, Inversed Kinematics. Robots werken daarmee. Als je de positie van de hand weet kan je daaruit de hoeken van de gewrichten afleiden. Hier (alle links hier in een nieuw venster).

Nog een uit de Flash cursus. Het Concertgebouw (de Philharmonie). Geen best weer toen. Staat op de Kirchberg, naast het Modam, Modern Art Museum. Met die "ribben" structuur moeten ze een tekst vullen.Hier foto's van werk van een bekende. Mooi hoor. Het enige wat je er van zeggen kunt is dat het misschien iets te divers is.

Planning
Vanavond zwarte Portugese boontjes, saus van witte wijn en Provencaalse sjalotten, escargots, gesauteerd met tijm.
Morgen iets met ei, kastanjechampignons en een van die mij tot dusver onbekende pasta's die ik meebracht.
Overmorgen bladerdeegpakketjes met daarin Gorgonzola en soepgroenten. De soepgroenten die ik met dat kraslot van Super de B won!

Was in Namen dus, en daar woonde en werkte Félicien Rops. Zeer, of beter: uiterst veelzijdig kunstenaar. Veel werk in zijn plaatselijke museum maar niet de topstukken.Maakte gisteren weer appelmoes-zonder-suiker-voor-als-honger-tussendoor, vergat de hele zooi, was bijna aangebrand, smaakt nu gecarameliseerd. Best lekker!

Zag gisteren House of Sand. La maison de sable ook wel, alhoewel het een Braziliaanse film is. Kamelen in een woestijn, en dan twee vrouwen die over de vlakte kijken. Wind. Geen actie, geen tempo, laat maar.Gisteren
Vivera balletjes, rijst, chu chu.
Vivera balletjes rondom aanbakken in olie. Uit de pan.
Hierboven die chu chu. Foto hele vrucht zie gisteren. Kern er uit, schijven, blokjes.
Blokjes aanbakken in olijfolie. Uit de pan.
Olijfolie, sjalot, knof.
Amerikaanse of Surinaamse rauwe rijst meebakken, chu chu erbij, water en Oxo (of een runderbouillon blokje). Stoven tot rijst en chu chu gaar, proef.
Breng op smaak met Piri piri (of Harissa).
Stukjes Vivera balletjes er in opwarmen.