zondag 26 december 2010
Vandaag, herstel.
Tsja. Vergeten de tofu te ontdooien. Blikje krab van Aldi ter substitutie. Met die Chinese mie die je eerst moet weken. En met oesterzwam. En rijstwijn van de soort met ook sojabonen. En mushroom soy. Jammie.
Goot die krab af (vloeistof bewaren!) en proefde. Smaakt naar krab. AH blikje enkele maanden geleden smaakte naar, ja, naar water.
Gisteren
Hertebief, flageolets (hierboven) met bundelzwammetjes, cranberriesaus.
Bundelzwammetjes (Super d B) en flageolets ("groene kidneybeans"; AH) uitlekken.
Olijfolie, sjalot, knof.
Gemalen korianderzaad, grofgemalen zwarte peper, gebroken piment, geel mosterdzaad.
Witte wijn, ff, stukje paddo-blokje.
Proef.
Flageolets erbij, ff, bundelzwammetjes, ff, vuur laag.
Boter, hoog vuur, drooggedepte hertenbiefstukken rondom snel bruin bakken.
Serveren met fruitjes, niet al te hete groene pepers uit het zuur ("guindillas"; search the blog hoe ze te maken) en cranberrysaus.
Hierboven: die flap is een stuk gedroogde mandarijnschil en die bruine prut dat is palmsuiker. Er moet nog water bij en er moet nog omgeroerd worden.
Cranberrysaus
Cranberries, wat water, palmsuiker / goela djawa, grote stukken gedroogde mandarijnschil. Grote stukken om ze er later makkelijker uit te kunnen vissen.
Als de helft van de bessen geknapt is, dan kunnen de schillen er uit. En dan de bessen stampen.
Proef op zout en peper.
Eindresultaat.
Wow...
Recept
Kaas uit de Harz, Harzer Schmelzkäse
Lijkt op Luxemburgse Kachkeis, kookkaas.
Het zijn "processed cheeses", het soort kaas waar je (oplossen in warm water) smeerkaas van maakt.
Doe gekookte aardappelen in een ovenschotel, beleg met plakjes Harzer Käse, bestrooi met fijngewreven komijn- of kummelzaad en zet in de oven.
Luxemburgse manier: sauspannetje ingewreven met knof, ietsje warm water erin, stukjes kaas er in oplossen, eierdooier er door, serveren op toast. Bij het ontbijt.
Harzer
Zag Hannibal.
Ach. Niet echt slecht, niet echt goed.
Cult.
Publié par Maarten van Thiel à 18:01:00