dinsdag 21 december 2010

Schenkels en zo
Marinade van Trappist Dubbel. Kom ik op terug. Tekstueel dan dus.
Ennuh wat dat bloemkoolroosje achtige dingetje is, geen idee, maar geen bloemkool.

Zat wat met de nieuwe Dreamweaver te klooien (Adobe software om websites mee te maken), zit tegenwoordig ook de Adobe versie van JavaScript in (daarmee kan je bv. een plaatje laten veranderen als je er met de muis over gaat), Spry heet dat bij Adobe. Een demo-site hier (alle links hier in een nieuw venster).
Niet teveel gebruiken, zou ik zeggen... En trouwens waarom staat daar Dreamweaver 8 in? Dat is van 2007. We hebben nu al 11...

Vanavond.
Uhh, tsja. Tofu, paprika, ennuh, bijvoorbeeld eens proberen pannekoekjes van rijsmeel te bakken? Geen idee. En dan vullen met blokjes gefrituurde en dan gemarineerde tofu, en gestoofde paprika? Jammie lijkt me. Red bean curd als zout...

Zoals altijd richting Kerst spectaculaire stijging bezoekersaantallen hier. Gisteren weer een all time top, 10+% hoger dan de vorige van ± 2 maanden geleden.Schenkels in de marinade. Kom ik op terug. Dus.

Las in het ochtenblad (Trouw; welk ander ochtendblad zou een mens in dit land moeten lezen?) (Deze hier??) ("Professor Nagel, wat moeten wij toch met al die ontsnapte verkrachters en moordenaars?" -"Een ander ochtendblad lezen"), uhh, las dus in het ochtendblad een stukje over barnsteen, en dat je dat hier zien kan. Maar niet op de site lijkt me.

Link.
Museum Moderne Kunst Arnhem, Bopape (Zuid Afrikaanse fotografie) hier. Nou ja, hier... Hoe je "er in" kan komen, al sla je me dood...

Zag Milk.
Agressie politie USA 50er(?) jaren vs. homo's. Maar op een of andere manier gaat daarna het thema dood. Nou ja, informatief alles bij elkaar, dat wel.
Zie zelf maar.Flink uien stoven. Kom ik, alweer, op terug.

At vanavond het laatste stukje van die Limburgse kaas op Brabants rog (AH), half zuurdesembrood. Vroeger had je ook Limburgs rog. Het verschil heb ik nooit kunnen doorgronden, noch optisch noch oraal.

Recept
Ham-mousse
Meng 250 gram geprakte (snijd eerst in kleine stukjes) gekookte ham zonder vet met vier lepels mayonaise, wat mosterd, bieslook en geweekte uitgeknepen gelatine.
Klop romig en koel.

Eetclub, 15 02 2007
Mansaaf (Noord Afrikaans lamsvlees gestoofd in yoghurt), Lambsrack (aan mekaar zittende lamskoteletjes van de gril) met flageolets en puree van Provencaalse sjalotten (die hele lange). Belse kazen en Engelse fruitsalade (gemarineerd in Earl Grey).

Installeerde net de Opera browser. Best aardig hoor. Heb die nodig ivm cursus Dreamweaver. "Als iets werkt in Opera werkt het overal in".
Hier.
Het valt me op dat de Opera vormgeving sterk lijkt op die van Adobe.Schenkels erbij. Kom ik op terug, verdomd.

Recept
Harder met groene peper
Snijd de uitgehaalde vis in filets. Of laat dat doen. Niet in moten (laten) snijden dus.
Maak tomates concassés, geprakte tomaat zeg maar.
Laat in olijfolie de tomaat warm worden met gesnipperde ui.
Voeg dan knoflook toe, tijm en peterselie.
Laat op hoog vuur inkoken.
Voeg wat water toe en groene paprika in blokjes. Zout en peper.
Laat een kwartier zachtjes doorkoken.
Laat 10 minuten heel zachtjes doorkoken met de filets in de saus en met flink groene peperbolletjes erbij.
Voeg een scheut witte wijn toe, breng snel aan de kook en laat nog eens 5 minuten heel zachtjes doorkoken.
Haal de vis uit de saus, kook de saus eventueel snel verder in, proef op zout en serveer bij de vis.Gezeefde marinade erbij, en nou kom ik er op terug.
Runderschenkel, gemarineerd en gestoofd in Trappist dubbel, en met heel veel ui.

De marinade
Westmalle dubbel, sjalot, knof, gebroken zwarte peperkorrels, platte peterselie, soepgroenten (wortel, prei, selderij; altijd een zak in de vriezer), zwart mosterdzaad.
Scheut pure alcohol erbij, zodat je ongeveer 16% krijgt.

Laat een paar uur staan en roer af en toe om.

Schenkels er in. Zorg dat er ui en zo tussen de schenkels ligt, voor de "doorstroming" tussen de plakken zeg maar, en dat het regelmatig wordt omgeroerd en doorgeschud. Koele plek.

Uitlekken na 24 uur en de marinade zeven.
Schenkels bestaan uit spierfragmenten, spier-doorsneden. Knip die allemaal zorgvuldig los van het vel om de schenkelschijf. Anders gaat het spul bol staan. Ik bedoel: knip het omhullende vel door, daar waar het van het ene spiersegment naar het andere loopt.
Flink boter, zeer flink grofgesneden ui. Regelmatig roeren op middelhoog vuur.
Na een kwartier het vlees erbij, de marinade, water tot vlees onder staat.
Paddoblokje.
Na een uurtje proeven. + blokje? + peper?En ja, stoofpeer erbij.
Ik gebruik geen suiker, u moet zelf maar weten.
Flink rode wijn en wat water. Kaneel (echte kaneel, die je plat kan knijpen), gebroken piment, kruidnagel (never nooit gemalen kruidnagel gebruiken) en ietsje foelie, verkruimeld.
Langzaam aan de kook laten komen en koken tot gaar.
Kleine stoofpeertjes, geschild, kontje weggesneden, steeltje er nog aan, of grote, in vieren, klokhuis en steeltje weg.

Morgen grote dag trouwens. Driejarig bestaan van het blog.
Ga me maar gewoon bezatten denk ik...And now for something completely different.

Comics!

Marx Brothers hier.
Laurel & Hardy hier.
Chaplin hier.
Buster Keaton hier.

Nou ja...