dinsdag 14 december 2010

Vanavond, jaja:


Zuurkool, aardappelen (alweer??), zalm. Met een mooie Gewürztraminer erbij...
Uhh, of ik iets met aardappelen maak en die zuurkool ernaast, of zuurkoolstamp, dat weet ik nog niet. C1 gedachtig zou ik voor optie 1 moeten kiezen.
Hoe dan ook, "Ik zallem, die zallem!"Dit is die seitan van gisteren. "Seitan steak". A] Ze kunnen het niet nalaten, die vego's, om naar niet-vego te verwijzen. "Quorn gehaktballetjes". "Kaasburgers". B] Ze zijn specialist in vies uitziend spul.

Dit is overigens naturel seitan (voor zoverre je bij seitan van naturel kunt spreken); iha krijg je enge potjes aangeboden met stukjes in huppeldepup-saus.Verse shiitake. Van de Aldi... Wie herinnert zich niet de tijd dat ze zelfs geen knoflook verkochten. Zó lang is dat niet geleden. En na AH en in het spoor daarvan Super d B nu ook Aldi met "Excellent-producten lijn". Kocht daarvan hertebief. 4 ons 7 Eu. Valt toch mee toch? Niet dan? Ja toch?!

O ja, vandaag Super d B. Pinnen. Kaart er vijf keer door. Niks. "U moet hem schoonmaken". "U kunt hem er ook dwars in steken". Met welke kant hierheen? "Ja, dat weet ik niet". Ene kant werkte niet, andere ook niet. Ben weggelopen met achterlating van de boodschappen. AH. Pinnen. 1e keer OK. Kom nou... "Ja dat is al de hele dag zo", tsjongejonge. Nou ja, binnenkort zijn ze weg, komt Poiesz in hun plaats en is AH terug in het centrum...Wat een vieze pan! Ja, als ik kook zijn de pannen vies uitziend. Eventueel zelfs het eten. Maar als de ingrediënten er vies uitzien dan is dat niet mijn schuld. En vies uitziend of niet, het is altijd lekker.

Seitan gisteren.
Spoel zwarte boontjes (search the blog) ff af en laat uitlekken.
Snij de seitan, roerbak in arachideolie, uit de pan.
Roerbak stukjes verse shiitake, uit de pan.
Sjalot, lombok, gemberwortel, knof. Ff roerbakken.
Witte wijn erbij en de zwarte boontjes. Ff sudderen. Proeven.
Blokjes lontong erdoor, ff later de shiitake, ff later de seitan.
Serveer met kimchi (search the blog).Shiitake

Recept
Guacamole, Mexico
Kleine blokjes tomaat (zonder vloeistof of pitjes), gesnipperde ui en zeer fijn gesnipperde knoflook mengen.
Daar cayennepeper en zeezout doorheen werken.
Goed rijpe avocado schillen, in repen snijden, die in dunne stukjes snijden, en die stukjes steeds door limoensap husselen en dan door het tomaten mengsel werken en ietsje prakken met kleingesneden korianderblad.
Serveren met tortilla-chips of zoiets.
Er kunnen ook garnalen bij.Besloot, voor wat die aardappelen betreft, tot niet te grote blokjes, bijna gaar, en die dan kort frituren. Dus.

Eetclub, 3 augustus vier jaar geleden.
Kammoselen. Lekker maar wel veel zand ondanks dat de Makro (Macro?) garandeerde dat...
Roggevleugels met kappertjessaus. Au beurre noir...
Pasta, tomatensaus (erg goed, veel rode wijn), Grana Padano.
Arretje's cake! Wow!!Echt like wow...
Recept: search the blog.
Trouwens "Arrteje's cake" betekent "De cake van Arretje", Arno'tje.