maandag 27 december 2010
Sah ein Katz
ein Mauslein gehen.
Mauslein auf der heide.
War so dick und fett und schön,
Lief er schnell, es nach zu sehen.
Moet ik verder gaan?
Morgen
Behalve dat ik morgen die Martini Brut ga proeven, eet ik zalm met maïs en taugé. Hoe? Tsja.
Vandaag paddobouillon (ben deze dagen erg paddo) met tofu en groene aspergekoppen en rijst. Met Oosterse dille (Aiowan) en als hot Kung Po saus.
Die culinaire bellenblazer van Trouw had het vrijdag over "herkauwende paarden en varkens", how stupid can one be... Nota bene in relatie met de Joodse spijswetten, daarbij rustigjes de evenhoevigen met de enkelhoevigen door mekaar halend. Kan dat kwakhoofd niet zo'n Hannibal Lector-masker opgezet krijgen? Is er bij Trouw dan echt helemaal niemand, bedrijf en lezers, die ziet dat het in het algemeen gelul eerste klasse is? Foto van een makreel: "Een gerookte wijting!" Tsjongejonge...
Gisteren
Krab, Chinese mie, oesterzwam.
Krab lekken als het een blikje is en vocht opvangen.
Nestjes Chinese mie weken in heet water. Als het de echte Chinese heel dunne gele is dan dus.
Lelieknoppen weken in heet water.
Rice bran oil, sjalot, gemberwortel, lombok, knof.
Uitgelekte en losgeroerde mie kort koken en afgieten.
Fijngewreven komijnzaad en geplet geel mosterdzaad.
Oesterzwam kort meebakken.
Mushroom soy, rijstwijn, ..., proef.
Lekwater krab, uitgelekte lelieknoppen, ..., mie, ..., krab.
Chodorovski opnieuw veroordeeld. Nou ja, had ie kunnen weten. Poohtin betekent blik stront.
O, gisteren heeft ie nog twee mensen laten vergiftigen. Met kwik. Niemand die opstaat, geen enkel land, allemaal schijt in de broek.
Links.
Eerst twee culi-links, de rest lijkt me meet echte cultuur zeg maar.
Oost Groenland hier (alle links hier in een nieuw venster) maar gehackt godverdomme, de korstige Albanese hondeaarzen.
Map, Slideshow en Ittoqqortoormiit werkt wel.
In Trouw een (nu nog onvindbaar; zitten nog in de kerk; zoek wat later op Groenland) artikel erover, met verhalen over wat je te eten krijgt. Nauwelijks wegkauwbaar rauw walvisvlees en gedroogde zeehondendarmen "met bessen en kruidenzout".
Mes en Vork hier, als het zou werken althans want als je (Flash weer dus) daar klikt dan gebeurt er niks of iets raars. Die zitten ook nog in de kerk, alhoewel nu een historische.
Geheime relaties, eindelijk, want ik lees lees momenteel de biografie van Annie M.G., hier.
Het Westland hier. (Kan die link nóg langer?)
Kaasje op Brabants rog, heerlijker kan het niet.
Hier Munster.
Zag Curse of the Golden Flower.
Bekt niet echt. Raise the Red Lantern, dat is een stuk beter.
Maar goed. Een heel fraai beeld van het -ineenstortende- Chinese hof. Later, vechtscenes, wordt het shit. Daarna ± aardig.
Eetclub, 12 04 07
Straw mushrooms en waterkastanjes in soy en sweet chili sauce
Insalata Caprese
Bolcourget uit de oven, met soissons (hele grote witte bonen) en amandelsaus (misschien mis ik hier iets)
Tropisch fruit: tamarillo, rambutan, papaya, cherimoya, salak, you name it.
Salak
Twee tips.
Het moet wit zijn. Geel = zooi.
En na die hagedissehuid eraf te hebben gepeld heb je zeg maar grote knoflooktenen. Daar zit een super dun velletje omheen, wat je er met je duim af kan duwen. Bekijk in tegenlicht of de "teen" rondom helemaal helder is. Matte plekjes: velletje is nog niet weg. Noodzakelijk dat het weg is, want anders smaakt het bitter.
Je vindt het zowat nooit in Nederland. Een keer vond ik het in Wageningen, maar ja, Wageningen...
Gele troep toen, trouwens...
Hoorde net op Radio 4 een stuk, vergeten wat, maar de instructies luidden Bewegt, doch nicht zu rasch. Wat een fantastische titel voor een abstract schilderij!
Dit heet Tutte le torture, alle martelingen, maar dat kan natuurlijk ook perfect "Bewegt, doch nicht zu rasch" heten.
En hieronder, dat heet Thanks God I'm a country boy, dat kan toch ook "Bewegt, doch nicht zu rasch" heten? Toch?!
Goh...
Publié par Maarten van Thiel à 17:58:00