dinsdag 11 mei 2010

Gevecht gewonnen!




Ectoplasma, zoals gisteren beloofd. Zie verderop.

O, eerst even reacties die ik kreeg op gisteren, babi panganG moest het zijn. Geloof ik niet.



Weer een ectoplasma. Allemaal flauwekul natuurlijk, maar wel een fenomeen, althans in de mistige breinen van bepaalden. En een verdwenen fenomeen, gezien het feit dat je enkel zwartwit vindt.

Gevecht.
Ik heb Word 2003. Voldoet me prima maar met geen mogelijkheid Spaanse correctie te installeren. Dacht "Dan nemen we toch OpenOffice?!" Gedaan. Nederlands. Spaanse language pack toevoegen. Forget is. OO eraf gegooid, Spaanse OO geïnstalleerd. Kijk. Uren. Maar als ik me ergens in vastbijt, verdomd...



Altijd de neus. Je vraagt je af of er verband is met die kompaan van Freud die "alle psychische ziektes" kon repareren met operaties aan de neus. Hoe heet die ook weer. Hij liet ooit een rol verband in iemand's neus zitten. Eh, over Freud zie Han Israels, De Weense kwakzalver, en ook hier (alle links hier in een nieuw venster). Uh, is Israels familie van de vrouw van Karel van het Reve (-Israels)?
Het mooiste wat Karel van het Reve over Freud geschreven heeft: Odysseus wilde zijn vader juist helemaal niet vermoorden. Dat is wat Freud ervan gemaakt heeft. Uit het hoofd. Zo ook Wat de mensen over Freud denken is niet wat Freud gezegd heeft, maar wat de mensen denken wat Freud gezegd heeft. Nogmaals: uit het hoofd.



O jee, daar gaat m'n neus. De mond ook dus. Nou, dat wordt spannend verder spitten naar andere openingen!
Trouwens: Wiki over ectoplasma hier.

Recept (jéé, goh, wow...)
Baby-octopus, Thaïs
Diepgevroren en al gekookt te krijgen bij de betere visboer.
Ontdooi, laat goed uitlekken en bak kort op hoog vuur en goed omroerend met geplet korianderzaad, cayenne, gemberworttel en knoflook.
Breng op smaak met limoensap, fishsauce of mushroom soy of Nuoc Mam (toko) en roer er eventueel wat met witte wijn aangelengde tomatenpuree door.



Hier! Oor!

Vanavond restje pasta gisteren en Eat Drink Man Woman (gisteren 4e deel Soldaat van Oranje).

Goed. Dat is het voor vandaag. Met dat ectoplasma ga ik morgen of zo nog even door, want dat is bijna onuitputtelijk.



Hopelijk krijg ik het niet zelf. Stel je voor! Dat ze me vinden met van die extrusies uit verder niet met name genoemde lichaamsopeningen...