donderdag 6 mei 2010

Eerst maar "het belangrijkste nieuws":


dit weekend weer formule 1!
Geen crashes van YouTube (alleen die geestelijk gehandicapte muziek er altijd bij al) maar dit is wel aardig: wolkbreuk Nurburgring 2007 hier (alle links hier in een nieuw venster).



Op NRCNext kookblog (hier) postte ik vandaag wat over ñora [njOOraa], appel-paprika. In Spanje maken ze daar zuur van, ze drogen ze en ze maken er paprikapoeder van.



Gedroogd. Daar kan je iets enorm lekkers mee maken. Eigen vinding. Zet ze vrij kort in een extreem hete oven. Daarna kan je ze, super krokant, opknabbelen bij de borrel.
Vers gebruikte ik ze nooit, maar natuurlijk kan dat:



Recept
Aubergine op toast
Stoof op laag vuur blokjes aubergine gaar met wat grof gesnipperde ui en iets knoflook in olijfolie.
Laat heel goed uitlekken en breng op smaak met zout en peper.
Maak toast en houd warm.
Meng de aubergine met losgeklopt ei en peterselie, en bak er een soort roerei van.
Proef op zout en peper.
Beleg er de toast mee en bestrooi met geraspte komijnekaas.



(Ik ben de middelste. Gearresteerd door die twee andere...)

Had computerprobleem maar even later ""Huhh???"
Scherm werd geler en geler. Geen idee. Zag een vlieg op de computer zitten, klets met zakdoek, scherm weer normaal. Als jullie het begrijpen, dan begrijp ik het ook.

Gisteren.
Aspergebouillon (vanavond asperges) met wat Worcestershire en wat piment. Prima!
En maakte perfecte oriëntaalse visbouillon, maar daarover later meer want nu heb ik weer problemen met overzetten foto's naar comp. Morgen nieuw kabeltje. Morgen Groningen. Markt!

Die film Voor koningin en vaderland (van TV-serie Prins van Oranje of zo), dat is een ouwe, want vier afleveringen = 2 DVD's = 4 volledige films. Ben halverwege.

Zag gisteren Dances with wolves maar ja, ik was zo uitgeblust, wow, die kan ik gewoon nog een keer opnieuw zien, dubbele pret. Herinner me alleen dat het een aardig verhaal is. Verder niks.



Vanavond dus asperges. Met kort in boter aangezette plakjes pekelvlees. Wow, wat was dat lekker. Foto's later, ivm. gemeld probleem.