vrijdag 23 januari 2009

21-01




Na het werk...

De nationale wetgeving onder de paraplu van de EG. Op mijn blikje olijven met ansjovis staat in zes talen “met ansjovis” behalve in het Nederlands. Daar staat “met ansjovis-puree”.



Alle foto's "Médoc"

Staat Bruno’s vrouw vloekend en tierend de centimeters stof (werknemers kleden zich om, trekken T-shirt uit, enorme wolk bloem) in z’n bureau weg te werken, zegt B. tegen z’n dochtertje “Ga mammie zeggen dat er veel stof naar beneden komt!”.
Voor “Bruno’s” suggereert Word “Porno’s” trouwens, wat niet helemaal onterecht is...



Schreef ik (nu ik dit schrijf, thuis, zonder internet nog, dus ik kan het niet controleren) dat étourneau merel is? Zo ja dan is dat fout. Spreeuw. Merel is natuurlijk merle. Merel is trouwens (in de Dictionaire du Gastronome ben ik bij Co-) een specialiteit op Corsica. Spreeuw moet je, als ik dat al niet schreef sub voce merel eventueel, stropen ipv. plukken. En goed marineren.



PJ. Sur une chaise éjectable, op een schopstoel. De Fransen zijn hier dus moderner.



Welk château is dit nou ook weer, Prieuré de Chine of zoiets

Gisteren pasta, emmentaler, champignons. Fazantenboter (de boter die ik overhield van die fazant in de oven, ik bedoel waar die in lag), ui, knof, foelie, kruidnagel, piment, komijn, rode wijn, geconcentreerde groentebouillon, pepertje uit ’t zuur. Perfect.



Hoorde muziek die leek op die ponk – ponk - ponk muziek van, uhh, even wachten. Mooi verhaal. Een vriend had de leiding in een woongroep van geestelijk gehandicapten die voorbereid werden op terugkeer in de maatschappij. Ging ie video’s halen in Tilburg, of die gasten nog video’s wilden. Een begon te roepen Ja! Ja! Maar welke video dan? Ja! Ja! Enfin, die tiepe neemt ‘m bij de arm, keuken in, keukenkastje open, blikje tonijn, wijst ie op die tonijn op dat etiket, roepend Ja! Ja!
Jaws...