woensdag 7 januari 2009

29-12


Morgen [de 30e dan dus] is de bieb weer open; kan ik weer internetten/posten.

Gisteren dus die broodpudding van kruidkoek en bier gemaakt.










en die tortilla’s.





Weer een recept uit die “anders eten” serie. Bloedworst. Moet een verse soort zijn met flink vlees erin.
Topinamboer, pastinaak, knolselderij en schorseneer. Flinke dobbelstenen kort in water met zout koken. Koelen, boter, sjalot even sauteren, groenten erbij, aanbakken en afkoken met wat bouillon. Worst vijf minuten in de oven op 180. Diep bord, groenten, bieslook en kervel, worst. Wordt geserveerd met een “cappuccino” van geklopte room, kerrie, kaneel en oploskoffie.
Wijn: Jurançon 2004.



Aten vanmiddag die fazant, althans een van de twee, foto charteuse vergeten, maar ja, stamp is stamp.



Heb de indruk dat die étourneaux spreeuwen zijn. “Gele bek, eten kersen en bessen”.

Vanavond gedroogde-geweekte tuinbonen (bij ons bij de betere Turk), vroeger in Nederland mollebonen en in het noorden paardebonen. Of andersom. Met prei en ei.



Vanmiddag, de 7e is het nu, ga ik verder.