vrijdag 2 januari 2009

20-12




Een artisanale; heeft punten

Inkopen, oa. dadels want m’n gedroogd fruit was op,



en morellen.



In Duitsland heb je Schattenmorellen en Sauerkirsche. Ik denk dat het de laatste zijn want ze zijn eerder zuur dan bitter. Mijn opa had bittere en inderdaad, die boom stond in de schaduw.

Vergat gisteren deze oesterlink (nieuw venster).



Gisterenavond gegeten: foie-vet, karbo, uit, sperzie, ui, knof, aardappelblokjes, zwarte peper, wat runderbouillon en wat witte port. Mosterdsaus en blokjes madera-gelei.
En het eten in de auberge gisterenmiddag was weer uitstekend. Poularde. Met uitstekend salade-buffet, nagerecht en ¼ rode wijn iets van 13 eu. Kom daar eens om bij ons.



Bakker plotseling weg naar verkooppunt, ik kon niet rijden na drie borrels (“Attention aux bleus!”, pas op de gendarmerie), ik in de winkel die natuurlijk meteen vol stond, kinderen erbij die niet die lolly maar die andere moeten hebben, God mag weten wat het kost, “Een à l’ancienne alstublieft”, -“Kunt u me dat even aanwijzen mevrouw” etc. Deed me denken aan B, jongste zoon van de schrijver Van Duinkerken, Amsterdam, taxi, wist die tiepe niet waar of die straat was, kunt u me dat even uitleggen, B over de rooie, “Alsof ik bij een groenteboer kom en zeg mag ik een kilo kersen groenteboer en die groenteboer zegt natuurlijk meneer maar kunt u ze even aanwijzen”.



(lijkt me brioche-achtig deeg, pain de mie, zoetig)

Zat met B ooit in Café Kerk (Kerkstraat, vroeger ’n vieze kunstartiestenkroeg, daar kwam Doeschka ook elke dag toen ze nog zoop), B had iets aan z’n voet dus we gingen op de verhoging zitten zodat de drukte niet op z’n voet zou trappen, ik ging telkens de drank halen, trapte op het hondje van Van Duinhoven, tot twee keer toe, “Dat komt meneer omdat uw hondje dezelfde kleur heeft als de vloerbedekking, vaal zeg maar” schijn ik gezegd te hebben, meeste publiek op ’n gegeven moment weg, ging B zelf drank halen, vraagt ie aan die meid achter de bar, zo een met zo’n blonde toeter op dr kop “Mevrouw, wie is toch dat oude mannetje, wat zo aardig Ton van Duinhoven na kan doen?”