zondag 21 september 2008

Eetclub september


Eindelijk.

Borrelhapjes
Recept van Holt.
Stokbrood (wat nog moet worden afgebakken) in schijfjes snijden, dat wil zeggen: tot bijna op de bodem van het brood, afbakken, koelen, schijfjes op bakplaat leggen, ingesmeerd met rode pesto, schijfje tomaat erop, schijfje Brie, rolletje ansjovis met kappertje erin.
Smaakt prima maar eet moeilijk.
Ik zou zeggen: stukkies ansjovis-filet erover en bestrooien met uitgelekte kappertjes. Is goedkoper ook nog.

Foto's komen (L. en S.??).

Voorlopig even dit:



Pizza ansjovis, kappertjes, Mozza. Mijn favoriet.

Eerste voorgerecht
Vichissoise. Aardappel-prei soep. Kan warm of koud.
Maak kippenbouillon en kook daarin gelijke hoeveelheden niet te fijn gesneden prei en blokjes aardappel langzaam gaar.
Pureer, roer er room door en koel goed.
Serveer in gekoelde kommen, met gehakte bieslook erover.
Of: serveer warm, met geraspte Gruyère erover.



Tweede voorgerecht
Gebakken mosselen (met wat peterselie en wat kerrie), niet-mosseleters in boter gesauteerde gerookte zalm-blokjes idem maar zonder kerrie.



Pasta met gesauteerde zalm.

Hoofdgerecht
Gekookte mosselen met lams-chorizo, knolselderij enz. enz.
Niet-mosseleters zalm-moot gepocheerd in visbouillon-room-dille etc. saus.
Iedereen + friet en salade.

Lams-chorizo, Merguez:



Nagerecht
Struif (dikke Brabantse pannekoek met gist en veel ei), met kwetsen erin en poedersuiker erover.

Moet eigenlijk met Mierlo'se kersen.



O ja, en tussendoor kwamen die lamskoppen...