zaterdag 27 september 2008

Vergat wat


Die dille-vissaus, bij die gebakken mosselen en waar die zalm in was gepocheerd, daar zat gedroogde limoen in. Noord Afrikaans.



Een gedroogd limoentje is genoeg voor 20 porties.
Je moet het met een keukenbijl in tweeën hakken.
Stoof een tijdje mee en proef regelmatig (of het eruit moet).

Bij de betere Marokkaan. Of Turk dan dus.

Wat ook enorm lekker is: gepekelde limoen.
Kan er geen recept van geven want het ene spreekt het andere tegen. Ik denk dat dat met de streek (soort limoen) te maken heeft.
Zie hier (alle links in nieuw venster hier, en deze is een .pdf maar als je FireFox hebt dan opent dat gewoon in je browser).



En ook erg lekker: dunne schijven citroen meebakken, in olijfolie, met verse tonijn of zo.
Maar maak dan nooit de vergissing die ik ooit maakte: combinneren met venkel.
Zuur + bitter, dat kan echt niet...