Mihoen, Pilav, Lontong, rijstflapjes en rijstpasta
Mihoen
Met coquilles en stoofuitjes
Als ik kleine uitjes of verse zilveruitjes kan kopen, dan maak ik altijd gestoofde ui (naast inmaken; een dezer dagen ga ik die geroosterde Italiaanse ingemaakte uitjes maken; zoek op pickled onion italian)
Boter en olijfolie, knof...
De uitjes erin wentelen
Kippenbouillon en een visbouillonblokje van de betere soort (CalNort)...
Stoof lang en langzaam...
(Bij forel in Muscadet stoofde ik ze in die wijn en dat is ook heerlijk)
(Otto Kleynejan zit nu zenuwachtig in zijn eigen boek te bladeren...)
Kook de mihoen
De saus op smaak
Wat Marsala (zo droog mogelijke; die vind je behalve in Italië enkel in Engeland)...
Bind met aardappelmeel
Bak de coquilles in ghee
Mihoen door de saus
Pilav
Met ei en paddo's
Kook rijst...
Kook eieren...
Pel en houd warm
Olijfolie, ui, knof, gebroken gedroogd pepertje...
Paddostelen...
Deel apart houden
Wat witte wijn...
Paddohoeden...
Green za'atar en Oxo of zo...
Met het apart gehouden deel de rijst opbakken
Met de eieren serveren...
Lontong
Met paprika en ei
Bali telor
Lontong koken (dat duurt een uur)...
Eieren hard koken (dat duurt geen uur)...
Pindaolie, paprika, uit de pan
Pindaolie, gemberwortel en laos...
Ui, knof, rawit...
(Maak nogal veel van dit mengsel)
Kruidnagel, nootmuskaat, gekneusd komijnzaad, versgemalen korianderzaad, Daoen salam (verkruimeld), Daoen djeroek poeroet...
Rijstwijn (Hua tiao), ketjap kental, wat ketjap asin...
(Maak veel saus!)
Halve eieren en paprika erin marineren
Serveer met grote brokken lontong
Rijstflapjes
Met asperges, shiitake, bosui, Guanciale en Parmezaan
Die driehoekige dunne rijstflapjes bij de betere toko
Het hoort met spaghetti maar er kwam een dieet eten
Maak aspergefond van de komtjes en de schillen
Guanciale heel heel langzaam in ietsje olijfolie uitbakken
Sjalot, knof, shiitake, bosui...
Wat witte wijn, fors zwarte peper, oregano, Oxo of zo (Marmite...)
Kook de rijstflapjes
Kook de asperges in de fond
Rijstflapjes afgieten, terug in de pan, weer fors zwarte peper, redelijk wat eigeel erdoor (we maken een soort carbonara)
Alles bij mekaar serveren
Parmezaan erover raspen
Rijstpasta
Met ei en oventomaat
Masala undey
India
Dat Alweer ei is toeval hoor!
Pindaolie, eieren bakken, uit de pan
Ui, knof, gemberwortel, groene rawit, wat kaneel, kardamom, koenjit...
Wat zwarte rijstazijn...
Maak ondertussen oventomaten
Kook Vietnamese rijstpasta
Daoen salam (verbrokkeld), goela djawa...
Op smaak met Light soy
Eieren erin (zie foto)
Enzovoorts
Wow!!!
Knack gaat wat over dit blog schrijven!!!
Ik hou u op de hoogte!!