Vandaag nog maar weer eens inkopen
Een flauwekul product
Notities van afgelopen winter
Maar ja, ze moeten op
Eten in Hotel Wilhelmina
Vroeger ongetwijfeld de sjiekste tent
Website: Hertenham, hertenworst, parfait van bospaddestoelen als voorgerecht
Hadden ze niet
Nam als hoofdgerecht Hertenbout hollandais(??)
"Begeleid met een wintergarnituur"
Dan weet je dat ze daar in kunnen steken wat ze willen en wat ze kwijt moeten
Voorgerecht, ben vergeten wat, verschillende hapjes, alles ijs- en ijskoud
Ben vertrokken
Had op de heenweg een Indonesisch restaurant gezien met een veelbelovende kaart, naam vergeten
Daar een hoofdgerecht genomen
Ajam smoor, rendang en nasi goreng
Alles zeer asli (zoals het hoort) en heerlijk!
Café, drie tiepes, overduidelijk gemeenteraadsleden
Ik twee wijn, zij in dezelfde tijd vijf pils de man
Nou ja, de vijfde toen ik aan het vertrekken was
Lekkere hapjes kreeg je erbij
Op de Parade, klein tentje, links vanaf het station komend, diep en smal, ma/di gesloten
At de volgende dag bij een Indiër, Sittar, waar ik sedertdien nog dikwijls ben geweest
Keema naan: gemaakt met lamsbouillon (lees schaap natuurlijk)
Kulcha naan: met knof
Nou ja, ik had iets waar het beide in zat
Lam Madras
Hier is dat écht fors heet, en hier kan je Vindaloo nauwelijks eten
(Binnenkort eet ik weer bij een Indiër in Assen; ook prima maar niet asli; daar is Vindaloo redelijk te eten, en hebben ze ook rundvlees...)
Daar zitten van die halve mini mango'tjes in
Zie onderin de pot
Hard gewerkt (Moodle)
Had van huis een stuk taart aardappel ui Limburger meegenomen, twee dagen uit de koeling, maakte het open, wow!
Hier in Limburg krijg je nooit "bitterballen" maar oftewel "Valuas rundvlees bitterballen" of "Kalfsbitterballen"
Vier grote glazen goede wijn, kalfsbitterballen, € 15,-
Ik at later nog eens bij Wilhelmina
Vieze kruidenboter (zoet zout), vieze zoete tapenade
Zeer klef stokbrood
Kalfssukade met ossenstaart en rozijnen
Kalfsvlees perfect, staart (= saus) erg lekker kruiderig
Maar ja, een enorme wachttijd terwijl het nauwelijks druk was...
De kok is technisch goed, maar hij heeft geen smaak
Je hoort altijd dat dit hetzelfde is als shiitake
Gelul
Het is hoogstens aanverwant
De hoeden zijn dikker en niet doorgroefd met witte kloven, de stelen dikker
Geweekt zijn deze veel vleziger, "vetter"
De Limburger
Artikel over Feta
Dat de regelgeving zo ontzettend streng is
Hee, oehoe?!
Dachten jullie nou echt dat er daar serieus en effectief gecontroleerd wordt? Hahahahahaha! Oplichterij en steekpenningen, daar draait het om
Dat "het zoute water steeds meer vocht onttrekt aan de kaas" en dat "de kaas daardoor een half jaar kan liggen"
Alsof er na twee weken nog enige reactie is in dat gesloten systeem...
"Een groter gebied is altijd beter omdat de geit dan uit meer kruiden kan kiezen"
Ooit wel eens geitenherder geweest? Ik wel, lulkop
Alsof die een bepaald kruidje zoeken
Die zoeken "groen whatever"
Rijstflapjes, dunne soort
Driehoekjes
Worden gekookt mooie rolletjes
Ideaal kindervoer
Culischrijver in Nederland, dat is hetzelfde gekwaak als schaapherder in Nederland
In Nederland 200 schapen en twee herders en een hond, of 300 schapen en twee herders en drie honden
"Als het slecht weer is dan sta ik onder een boom een spelletje op mijn telefoon te doen", de onbespoten trut (ook letterlijk, hahahahahaha!)
In Spanje 650 schapen, een herder en één lullig kuttenlikkertje
At gevlinderde gepaneerde garnalen, prima idee
Restaurant Chez l'Hêtre
Bij de beuk, zeg maar
Maar zo schrijf je dat niet
Chez is meer "thuis bij"
Chez Marie
(Hahahahaha! Een bistro in Griekenland; Griekse naam; Franse vertaling: À l'envers de l'arbre de l'olivier, bij het omgekeerde van de boom van de olijfboom, hahahahaha!)(Bedoeld was natuurlijk Onder de olijfboom, hahahahaha!)
Momenteel het sjiekste restaurant van Venlo
Een duistere tent volgepropt met dwaze toeters en bellen
Met op afstand de meest lullige peper- en zoutvaatjes die ik ooit zag (sommige met plakband gerepareerd)
Nep laguiole messen
Bediening: een stramme lieve erg oude man en een supernicht
Vier vleesgerechten (waarvan ze er twee niet hebben), een vis (zalm flauwekul) en een vegatorisch (omelet flauwekul)
Tournedos, kalfsfricandeau met zwezerik en Licor 43, "Proeverij van Livar" (LImburgs VARken; eko en zo), "Proeverij van wilde eend met Sauce crème de cassis"
Ik had dat Livar
Ach... Ik heb er niet over naar huis geschreven, hoogstens over de prijs
Deel van de wijnen bij mijn verjaardag gekregen...