Er wordt in Nederland enorm gekwaakt over "Bavette"
Met die culinaire mummies van de Volkskrant en van NRC voorop
Bavet Retteketet!
Maar geen hond die weet dat Bavette twee heel verschillende dingen kan betekenen
Bavette d'aloyau: Vang(lap)
Bavette de flanchet: Vinkenlap
Maakt een groot verschil
Zie de laatste foto
Hierboven een vuile Vang, hieronder een schone
(Pas op! De draad lijkt van links naar rechts te lopen! Nee!!)
Maar goed
Ik at dus in een restaurant wat ingewikkeld wil doen
"Getrancheerde bavette" op de kaart
Geen hond in Nederland die weet wat dat betekent, en de bedoeling is dus dat je dat vraagt
Dan komt er een enorm lulverhaal over "de nieuwe biefstuk"
Elk Frans café heeft Godverdomme al sinds Napoleon Bavette frites op de kaart staan...
Ik heb dan ook maar niet gevraagd of het Vinkenlap of Vang is
(Het was Vinkenlap gelukkig, want mooier volume)
Vooraf had ik trouwens Nachos met kaassaus
Altijd hetzelfde probleem; na 10 minuten is het één grote klont geworden als de kaas is gestold
En "met jalapeños" is wat anders dan vier speldenknoppen jalapeño
Verder was het prima
O ja, het is deze tent hier (alle links hier in een nieuw venster), die al meer dan een maand dit kinderachtige verhaal op het web heeft staan
Dit is een Vinkenlap, vuil
Daar heb je erg veel afval aan, zie de foto hieronder
Die twee breedste stukken is wat ik kreeg, maar dat kopen ze dus zó in
De smaak was goed, maar het vlees had niet genoeg gehangen, was ook veel te rood
Het vlees was niet taai, het was "hard"
Allemaal mooie stukjes, maar ja
Niet zo bruikbaar in de professionele horeca
(op die twee brede na)
Goede snijbonen
Waterige doppers
Goede friet (maar gloeiend heet en dwaas snel koud wordend)
Béarnaise uit een potje (maar ja, € 16,-)
Matige mayo met een arachideolie smaak ipv zonnebloem of olijf
Weer wat geleerd...
O ja!
AH heeft momenteel Pimientos de Padrón
(Niet del Padrón dus, ja)
Fantastisch spul!
Olijfoliën, grillen/BBQen, eten met flink grof zeezout