Daar zijn ze weer!
Jonge kapucijners
Met Halloumi en groene paprika
Olijfolie, ui, knof...
Paprika...
Witte wijn, Oxo, groene peperbolletjes, inkoken met chimichurri erbij (het kruidenmengsel, niet de saus)
Halloumi plakken door bloem, goudbruin bakken in Ghee
Thats all...
Witte bonen
Met rookworst en zoete ui
Kook de rookworst en laat uitlekken
Lek een pot witte bonen
Boter, heel fijn gesneden zoete ui, knof...
Grove zwarte peper, witte wijn, heel lang heel zachtjes stoven
Witte bonen erbij, en proef op p/z
Rookworst erdoor...
Thats all...
Linzen
Met kalkoen en soepgroenten
Egypte
Firakh matbukha
Olijfolie, warm, een paar mastiek kristallen (hiervan heeft Kleynejan nog nooit gehoord)(de betere Turk wel) erin laten oplossen...
Stukjes kalkoen roerend aanbakken, deksel, vlam laag, twee minuten
Open, hoger vuur en in een schaal doen
In de pan in olijfolie ui, knof en lombok bakken
Bij de kip
Bak in een droge pan op laag vuur bloem geurend
Van het vuur af bouillon erbij, roerend en beetje bij beetje
Vuur: bubbelt: kip erbij
Stoof de kip gaar met gehalveerde groene olijven
Olijfolie, knof, lombok, soepgroenten (wortel, prei, selderijblad, peterselie)...
Linzen erin koken met bouillon
Serveer met taklia en met citroen
Taklia: pasta maken van knof, zeezout en korianderzaad; in olijfolie bakken
Ontieginglijk lekker...
Heinz Beanz
(Heb ik twee keer gegeten ivm veel werk; dan heb ik die nodig; Full of Beans!)
Met eieren
Olijfolie, ui, knof, jalapeño's...
Komijn- en korianderzaad...
Scheut Fino...
Blok beanz...
Eieren erin gepocheerd...
Zoet gerookt paprikapoeder over de eieren...
Dit zijn die linzen van net
Beanz foto kwijt
Heinz Beanz
En chorizo en groene paprika
Olijfolie, schijfjes chorizo...
Uit de pan
Paprika in de pan...
Uit de pan
Ui, knof, flink rawit en peterselie...
Komijn- en korianderzaad...
Wat bouillon, Aleppo thyme (een soort za'atar die niets met tijm te maken heeft)...
Beanz, wat rode wijn...
Paprika en chorizo erbij...
Burp...