zondag 14 mei 2017

Van alles



Kaber kabertoe
Een ding: ik maak het nooit als gevulde omelet
Het recept staat hier (alle links hier in een nieuw venster)
Vandaag alle foto's


Allemaal briefjes met notities...



Chips van andere zaken dan aardappel


Daar schreef ik al eens over. Zie hier.

Nou kreeg ik een zak van dat spul, van AH. Zonder zout. Dus de aardappelchips die er ook in zaten smaakten nergens naar. Verder was een en ander, niet alleen zoete aardappel, nogal zoet. Wortel vond ik weinig aan, rode biet was wel lekker.

En ik kreeg zo'n zak van Action.
Daar zat geen aardappel in, en daarvan was werkelijk alles zoet.



Kruiden...


Korte notities


AH moestuintjes

Groot kaasjeskruid
Kaneelbasilicum
Goudsbloem (nep saffraan)

Wat 'n flauwekul allemaal

Maar mijn peultjes doen het prima!


Felix van de Telegraaf

Dat die pikante augurken van Kesbeke zo lekker zijn

Nou, op de eerste plaats is Kesbeke marketingspul (net als La Tulipe), en op de tweede plaats hebben ze die augurken allang niet meer



Boontjes erbij, die ik al eerder had gesauteerd


Stroopwafels

Ik sta wel eens op de markt naar dat geklungel te kijken
Wafeltjes bakken en dan twee wafeltjes op mekaar plakken...

Je rolt deeg langwerpig uit, je vouwt dat dubbel, in het ijzer, wat eruit steekt eraf snijden (dat wordt later weer tot deeg gekneed), na het bakken met een paletmes die twee helften van elkaar snijden, dat mes is dan warm dus als je het in de stroop steekt blijft er maar weinig aan hangen, stroop eraf strijken door het tussen die wafels door te halen
Klaar

Dit hier lijkt erop, maar is nep
Een blokje deeg worden twee losse wafels, komkom...
En dat rond steken, alsof je een professionele bakker dat ooit ziet doen...


Trouw gisteren

Luiten maakt bamischijven

Gebruikt gelatine, de gemankeerde koekebakker
En maakt de Béchamel met water...



Platte omelet


Ook een leuke!

"Ober, ik had graag die en die wijn"

-"Daar hebben wij geen halve flessen van, meneer"

"Ober, wie heeft het hier over halve flessen?"


"Dag van de slager" was het, de 11e

Lullig iel boekje met recepten van Wind, Beuk en Wilbrink
En een lulliger lettertype zag je nooit

Flauwekul recepten met ingrediënten die niemand kent (behalve ik dan)
Birambi chutney...




Kijk, dat was mijn laatste zesdaagse planning

(vlees, gevogelte, vis, kaas, ei, tofu)
(en kijk ook naar de koolhydraten-variatie!)


Koolvis
Roerbakmie
Tauge
Groene currypasta

Königsberger klopse
Serviettenknödel
Paddo mix

Blokjes kalkoen
Linzen
Soepgroenten met peterselie
Groene olijven

Tsjechische kaas (gebruik een niet te sterke roodschimmel)
Ovenaardappelen
Paprika   

Gerookt tofu
Bouillon met Beierse Knödeln (half rog)
Mais

Spinazieomelet
Rijst
Witte wijnsaus




Ik heb ook altijd wenslijstjes


Vlees momenteel:
* Sauerbraten met taaitaai (want taaitaai moet ik toch nog eindelijk eens maken; heb nu een zo-te-zien uitstekend recept, uit Ons Bakboek, het beste oorspronkelijk Nederlandstalige patisserieboek wat ik ken; zorg wel voor een moderne editie, want oudere zijn dunnetjes)
* lamsnier met Fino (de beroemde Riñones al jerez)
* rundvlees Chu Hou

Gevogelte momenteel
* kip Pad krao (met Thaise basilicumpasta)
* kipfilets opengesneden marineren
* kipfilets vullen (dat heb ik vreemd genoeg nog nooit gedaan geloof ik...)




Ach ach ach ach...

Wat kan ik toch ontzettend goed koken...